Inför Juventus – Tottenham (Champions League)

Juventus – Tottenham

Äntligen är Champions League tillbaka på agendan.  Det var sju år sedan vi fick se ett Tottenham ta sig förbi gruppspelet och även då väntade ett italienskt motstånd i åttondelsfinalen. För nästan exakt sju år sedan besegrade Tottenham Milan på San Siro och nu på tisdag är det dags för Pochettinos lag att gå ut på Juventus Stadium i Turin för att ställas mot fjolårets finalister. Tillsynes en mycket svår uppgift och bettingsidorna delar ut nästan 5 gånger pengarna för en liljevit vinst men det finns trots allt mycket som talar för Tottenham.

Juventus kommer in till detta möte med en sargad trupp. Paulo Dybala, Douglas Costa, Juan Cuadrado, Blaise Matuidi, Andrea Barzagli och Benedikt Höwedes är alla tveksamma till spel. Tottenham däremot ser ut att flyga till Italien med en helt skadefri trupp, exempelvis är det inte omöjligt att få se Toby Alderweireld göra comeback efter sin skada.

Tottenham har ett antal bra resultat och prestationer i ryggen och det momentum och självförtroende som byggts upp efter helgens derbyvinst kommer väldigt lägligt och kan mycket väl vara det som krävs för att återvända till London med ett bra resultat för returmötet. Pochettino känner av detta momentum och har valt att matcha samma elva i de senaste tre matcherna och det skulle inte förvåna mig om han fortsätter på det spåret. Ett vedertaget praxis för Pochettino är annars att friskt rotera ytterbackspositionerna men efter The North London Derby så skulle det förvåna mig om iallafall inte Kieran Trippier, som var fullständigt brilliant på högerkanten, är cementerad i elvan. Däremot skulle jag inte ha något emot att se Wanyama kliva in istället för Eric Dier. Dier slog bort en hel del crossar mot Arsenal och mot Liverpool var han stundtals en säkerhetsrisk och gav vika för Liverpools höga press. Juventus, i sin hemmaborg, kommer med säkerhet utsätta Tottenhams försvar för samma höga press. Victor Wanyama, som innan sin olägliga skada nästan var förtjänt av ett stående epitet(förslagsvis den väldige Victor), är definitivt tillbaka och redo att axla den defensiva rollen mot Juventus, och vem skulle tacka nej till en repris på målet mot Liverpool som gjorde i sann Roberto Carlos-anda.


Vidare ska det bli intressant att se om Lucas Moura tillåts göra sin debut i den liljevita tröjan. Den välbekanta offensiva trion Son – Alli – Eriksen kommer med mycket stor säkerhet att starta matchen men det skulle inte förvåna mig om det brasilianska nyförvärvet gör debut från bänken i andra halvlek. Med Lucas som tillskott har Pochettino fått ytterligare ett verktyg att arbeta med och brasilianarens snabbhet kan definitivt komma till användning för att kontra sönder Juventus i andra halvlek.

Juventus må komma till match med en mängd skador men de kommer också med vetskapen att de inte släppt in ett enda mål sedan 30:e december. Även Juventus har momentum och kommer senast från en 2-0 seger borta mot Fiorentina.

Som jag tidigare nämnde har diverse bookmakers analyserat situationen och satt Tottenham som underdog, men detta är en position som Spurs har excellerat i under säsongen, i synnerhet i Champions League. Tottenham är bra på att föra matcher men vi är även exceptionellt bra på att ställa om från försvar till vassa kontringar. Vi har en skadefri trupp, vi har en rad bra resultat i ryggen och i min mening har vi en startelva som kan stå upp emot vilket lag som helst i fotbollsvärlden; i min bok är Tottenham inte underdogs.

Come On You Spurs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*