Tottenham – Newport 2-0

Efter missräkningen i första mötet mot Newport då vi endast lyckades få med oss 1-1 så var det idag dags för omspel. En plats i FA-cupens femte omgång stod på spel. Eventuell motståndare visste vi skulle bli Rochdale efter att dom besegrat Millwall i deras omspel.

Poch valde att rotera hela elvan sånär som på Son, han fick starta även denna match. Helt enkelt för att det inte fanns någon vettig backup till honom, Lucas Moura var ju inte registrerad till första mötet och kunde därför inte medverka i kvällens match.

Direkt matchen startar så ser man att detta är Newportkillarnas livs match. En match på Wembley är något dom förmodligen inte kommer uppleva igen i sina karriärer. Dom satte full fart och pressade verkligen högt. Nouble och Pipe i Newport manglar allt och alla. Foyth får näsblod och slår sen en dålig passning som tvingar Wanyama att dra på sig en frispark i hyfsat läge, även ett gult kort delas ut till kenyanen. Newport bränner frisparken rakt i muren, så i slutändan var det en klok taktisk varning av Wanyama.

Första 15-20 minuterna är inte bra från vår sida, vi låter inte bollen göra jobbet utan alla ger sig ut på soloräder utan framgång. Men efter det så är det som att vi bestämmer oss för att nu får det vara nog. Vi ökar tempot och Newportspelarna hamnar efter i pressen helt plötsligt. Strax kommer också det förlösande 1-0 målet. Det är bollvirtuosen Sissoko som får bollen på kanten och dra in ett inlägg som en Newportspelare snyggt styr in i eget mål.

Nu känns nästan matchen avgjord, visst krigar bortaspelarna på men man märker tydligt klasskillnaden. Vi skapar plötsligt lite chanser, Lamela drar på ett bra skott och Son får bra läge på returen. Men det vill sig inte riktigt där. Några minuter senare går det bättre dock. Då är det Son som snyggt spelar fram Lamela som enkelt rullar in 2-0. Resten av halvleken spelas bara av utan att det händer något särskilt. Så vi går till paus med en betryggande 2-0 ledning.

Andra halvlek är i ärlighetens namn inte mycket att skriva om. Vi håller effektivt i bollen, men skapar inte sådär många vassa chanser. Llorente har någon chans, men det vill sig inte för spanjoren tyvärr. Lamela har ett friläge men avslutar rakt på målvakten. Efter 60 minuter går Son ut och ersätts av Eriksen och lite senare ersätter Alli Wanyama. Att Wanyama inte får 90 minuter, kan det peka på att han startat på lördag?

För att summera matchen så kan man väl säga att vi gjorde precis vad vi behövde. Varken mer eller mindre. Med tanke på att vi vilade så många spelare så är det bra nog. Vi tog oss vidare och kommer utvilade till NLD på lördag.

Klart bäst i Totttenham tycker jag Son var. Ständigt ett hot mot motståndarna med sin kvickhet. Tycker även att Foyth efter en tveksam första kvart spelar upp sig betydligt och förtjänar ett plus. Måste även nämna Pipe i Newport, helvete vilken kämpe. Att med den muskelmassan orka springa på det viset är imponerande. Man kan väl säga att det såg ut som att han lägger mer tid på bänkpress än på löpband på gymmet. En riktigt kultlirare.

Nu laddar vi om batterierna inför matchen mot lillebror på lördag. Då ska vi visa att dyra Abonnemang är helt värdelösa utan bra täckning.

COYS!

Christian Berg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*