Inför: Tottenham – Newport

Efter den dramatiska uppgörelsen på Anfield för ett par dagar sedan och innan den alltid så viktiga hemmamatchen mot Arsenal på lördag har vi tvingat in ett onödigt omspel i FA-cupen. Onödigt eftersom vi skulle ha vunnit första mötet. Onödigt för att vi mycket hellre hade sett en ordentlig uppladdning inför lördagen istället.

Newport kommer till Wembley för något som bara kan beskrivas som deras största match i modern historia och om de var taggade i Wales kommer det inte kunna jämföras med hur de kommer vara på nationalarenan. För de allra flesta i truppen är detta första gången de får beträda dess gräsmatta och Spurs måste se till att det blir deras sista.

Senaste mötet i Newport var en pärs sett ur en Tottenhamsupporters ögon. Det var ett nonchalant och lojt spel och flera av de liljevittklädda underpresterade. De underskattade helt enkelt motståndet å det grövsta. Onsdagens match skall tas med betydligt mer seriositet. Därför, och med tanke på den viktiga lördagsmatchen, önskar jag att Pochettino denna gång ställer upp med ett lag som är hungrigt och har något att bevisa. Spelare som står på gränsen till att vara ordinarie.

Jag vill att de ställer upp så här:

Gazza

Aurier – Foyth – Dier – Rose

Winks – Sissoko

Lamela – Llorente – Son

Kane

Kane spelar om Kane är frisk, det har vi lärt oss vid det här laget. Son har jag placerat där i brist på annat. Resterande spelare har saker att bevisa eller behöver matchträning. Toby är tillbaka i full träning men jag tror han spelar som tidigast mot Arsenal. Eventuellt ett inhopp i den här matchen.

Vi möter League Two-laget Newport i ett omspel trots att vi ställde ett starkt lag på banan senast. Ni hör ju hur det låter. Jag tror att alla kräver att vi vinner den här matchen. Jag tror också att truppen fick ett uppvaknande i och med matchen senast och kvicknar till till det här mötet. Kom igen nu!

Mitt tips: 4-0

COYS!

Niclas Mahlm

En kommentar

 1. Möjligt att Pochettino ställer upp med ett halvt ordnarie lag, men jag skulle tycka det vore vansinnigt med det superviktiga NLD på lördag coming up! Min önskade elva:

  Vorm

  Aurier – Alderweireld – Foyth – WalkerPeters

  Winks – Wanyama

  Lamela – Sissoko – Rose

  Llorente

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*