Inför Liverpool – Tottenham

Stormatcherna duggar tätt nu. Efter att enkelt avfärdat ett blekt Manchester United i onsdags så är det nu dags att bege sig till Anfield för ett lurigt bortamöte med Liverpool. Ett spännande och intressant toppmöte väntar oss där det står väldigt viktiga poäng på spel i topp-4 jakten. Vid seger passerar vi Liverpool i tabellen och kravlar oss upp på en av de åtråvärda CL-platserna.

I matchen mot Manchester United visade vi med besked att vi hade lagt de tröga insatserna mot Southampton och Newport bakom oss. Tillbaka var det rörliga spelet, dom lite klurigare och mer öppnande passningarna. Stundtals hade Unitedspelarna väldiga problem att över huvud taget få låna bollen. Att nivån på passningsspelet höjdes och blev betydligt mer kreativt i samma match som Christian Eriksen var tillbaka efter sjukdom är ingen slump. Dansken är enligt mig vår viktigaste spelare efter Kane. Framför allt är han en spelare som vi inte har en naturlig ersättare till. Den som ligger närmast är väl Lamela, men han har fortfarande en bit kvar till toppformen efter sin skada. Med Eriksen på planen så flyter spelet på ett helt annat sätt, plus att motståndarnas försvarare inte vågar att bara backa och ligga lågt pga av rädslan för Eriksens skott. När då motståndarna kliver upp bildas genast luckor för Kane, Son och Alli att löpa in i.

Enligt förhandsrapporterna så lär inte Lucas Moura vara med mot Liverpool, han behöver nog lite mer tid på träningsplanen innan han är redo för match. Toby, Aurier och Winks lär också missa matchen. Sist var Rose tillbaka på bänken, får han chansen från start nu?

Dembele gjorde en mycket stark insats tillsammans med Dier i onsdags, orkar hans höfter dansa sig igenom ännu en tuff match eller kommer Wanyama komma in istället? Eller kommer kommer Poch få supportrarna att sätta drickan i halsen genom att låta Sissoko starta?

Den offensiva kvartetten lär väl få chansen ännu en match, möjligtvis kan Son bänkas till förmån för Lamela eller Sissoko.

Motståndarna Liverpool är ju verkligen laget som ger uttrycket ”Höga berg och djupa dalar” ett ansikte. Klopps lakejer är universums bästa lag ena matchen och slår City i en kaosmatch för att sedan vara universums sämsta lag och förlora mot Swansea i nästa match. Man har hur som helst alltid en hypervass offensiv, speciellt om spelarna får komma med fart. Couthinho har lämnat för Barcelona för en rejäl slant och Virgil Van Dijk har hämtats in från farmarklubben Southampton som världens dyraste försvarsspelare. Men allt är precis som vanligt ändå i hemmalaget, världsklass framåt och kaos bakåt. Hoppas vi kan utnyttja det senare.

Tror vi ställer upp enligt följande:
Lloris
Trippier-Davinson-Verth-Rose
Dier-Dembele
Son-Alli-Eriksen
Kane

Matchen slutar 1-1 och Son sätter vårt mål efter ett riktigt långsskott.

COYS!!

Christian Berg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*