Tottenham-Manchester United 2-0

Härlig stämning på Wembley, som ikväll räknat in hela 81 978 åskådare (rekord för PL)! Lagen mönstrar följande startelvor:

Spurs: Lloris – Trippier, Sanchez, Vertongen, Davies – Dier, Dembele – Eriksen, Alli, Son – Kane.

United: de Gea – Valencia, Smalling, Jones, Young – Lingard, Matic, Pogba – Martial, Lukaku, Sanchez.

Domare Mariner hinner knappt ta ut pipan ur munnen innan Spurs gör mål! Det går till så att direkt efter avspark så går bollen ner till Vertongen som skickar upp en lång boll på Kane, som i sin tur vinner höjdduellen mot Jones. Kane nickar bollen till Alli, som snyggt klackar den vidare till Eriksen, som iskallt och distinkt sätter den i mål efter endast elva sekunder! Näst snabbaste Spursmålet, endast Ledley King har varit snabbare. Bästa möjliga start på matchen för Spurs!

United har sedan flera chanser, men Lloris är säker ikväll och håller tätt. Varning på Dembele redan efter 12 minuters spel, då han drar omkull Lingard. Spelet böljar sedan fram och tillbaka i en svängig match. Kane har Spurs nästa möjlighet efter 23 minuters spel.

Som f.d. Arsenalspelare buas Alexis Sanchez konstant ut av hemmapubliken så fort han rör bollen.

Helt plötsligt dyker nästa chans upp för Spurs i 28:e spelminuten. På Trippiers fina inlägg stöter Jones in bollen snyggt i eget mål. Såg inte ut som han hade riktig koll på sina fötter i den dråpliga situationen. 2-0!

Tottenham får betydligt fler omställningslägen i den här matchen än vad som är brukligt mot United. Vertongen, Trippier och Lloris är suveräna i den första halvleken. Även skönt att Eriksen är tillbaka, vilket innebär ett fantasifullare spel. De senaste matchernas frånvaro har visat hur viktig danskens medverkan är för Tottenham. Matchens andra varning på olycklige Jones efter 37 minuters spel.

Trippier visar sig hela tiden spelbar och i stort sett alla Tottenhams farligheter kommer på högerkanten. I slutskedet av första halvlek är Harry Kane nära att sätta sitt 100:e mål, men det vill sig inte riktigt. Då domare Mariner blåser av första halvlek visar tavlan 2-0 till hemmalaget. Mycket för Mourinho att fundera på i pausvilan. Kanske därför han smiter in i omklädningsrummet redan några minuter före signalen.

Andra halvlek visar upp ett bra och fyndigt spel av Tottenham, vilket resulterar i flera målchanser. Två fina individuella prestationer står Lukaku och Lloris för i matchminut 55.

Mourinho inser att han måste agera för att ändra matchbilden. Dubbelbyte i minut 62, Fellaini och Mata in istället för Pogba och Lingard. Olyckligt för Fellainis del så får han tämligen direkt en smäll mot vänster knä och får svårt att springa. Detta gör att han tvingas kliva av i 70:e minuten. In med Herrera istället. Därmed har Mourinho förbrukat sina byten.

Spurs spelar av andra halvlek galant och vinner i stort sett alla bollar. Total dominans! Spurs första byte sker efter 80 minuter då Lamela ersätter Son. Kane fälls därefter vid straffområdeslinjen. Tyvärr slarvas den följande frisparken bort. Bra läge annars. I slutminuterna byts Alli ut mot Sissoko.

Efter några tilläggsminuter blåser Mariner av matchen, som helt rättvist slutar 2-0 till Tottenham. En imponerande genomförd match, som lovar gott inför kommande stormatcher!

Efter slutsignalen sågar Mourinho sitt lag vid fotknölarna, framför allt försvarsspelet, där man gav bort två ”skitmål”, enligt portugisen. Pochettino var desto nöjdare med sitt lags insats.

COYS!

 

Vid pennan

Tomas Jansson

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*