Transfer Deadline Day LIVE: Moura 100% klar!

I vanlig klassisk ordning och redo från oss kommer ni nedan kunna följa våra uppdateringar under hela onsdagen gällande allt som berör Tottenham på Transfer Deadline Day.

Texten uppdateras löpande nedan,

12:35  OK, var är Leandro Damaio? 🙂

12:34 Ryan Sessegnon, Fulham. Vore det inte en drömmen idag? Vänsterback som får en att tänka på en ung Gareth Bale, som ju oxå utvecklades från vänsterback till vänsteryttermittfältare – och, tja ni vet ju resten av historien. Fulham säger att han inte är till salu men för att de inte skulle kunna motstå försäljning krävs nog uppåt 50 miljoner pund. Prislappen sägs dock skrämma bort samtliga som är intresserade, däribland Tottenham och även Manchester United med fler.

12:33 Vi har haft en lugn förmiddag och inget speciellt än så länge. Lucas Moura sägs vara på väg med tåg, båt, flygplan med mer till Hotspur Way. Flera brittiska medier säger att brassen är på plats men det har vi hört sen igår och ändå inget officiellt ännu.

12:46  LUCAS MOURA (PSG). Flera trovärdiga rapporter hävdar att den Brasilianska offensiva mittfältaren Lucas Moura, 25, har varit på Hotspur Way sedan igår och har genomfört medicinska tester och klarat dem. Samt har skrivit på för Spurs. Förväntas annonseras officiellt av tottenhamhotspur.com inom någon timme. Bra värvning tror vi! Bra komplement och konkurrent till Son, Dele och Lamela.

12:55 Kyle Walker-Peters. Spurs talangfulla högerback KWP förväntas bli utlånad till en annan klubb där han får mycket speltid resten av säsongen. Han har Serge Aurier och Kieran Trippier framför sig i pecking order på högerbackspositionen där han vill spela, så det är troligen ett bra val av klubben och honom.

13:30 Andre Gomes (Barcelona). Enligt trovärdiga The Guardian har Spurs försökt låna centrala mittfältaren Andre Gomes, 24, från Barcelona. Det är oklart var resultatet blir av denna förfrågan men tydligen vill inte FCB låna ut (endast sälja.. dyrt.. gissar vi).

14:07 Erik Lamela. Rykten idag om Lamela till Southampton för 22,5m pund. Om detta händer – är det då tänkt att Lucas Moura ersätter honom i CL-truppen? Ja bör svaret vara. Detta kan oxå leda till Andre Gomes från Barcelåna…

16:20 På västfronten intet nytt. Frågan är om klubben förbereder en presentation för Moura likt den Sanchez fick för United eller om klubben väljer att visa klass och avvaktar med presentationen till senare ikväll för att inte störa uppladdningen inför matchen. Spelarna har säkerligen fått all information och det kanske ger lite tändvätska till några spelare. Vi väntar fortfarande på att Engelska tabloidpressen får panik och basunerar ut att Spurs jagar 11 st forwards som vanligt. De tyska tidningarna ger heller inte mycket i ryktesväg då de mest fokuserar alla resurser på att fundera ut varför Aubameyang väljer att byta ner sig.

18:20 Sharon Harrison lånas ut till Southend under resten av säsongen.

18:25 Nu kommer plötsligt rykten om att Spurs och PSG fortfarande förhandlar om de sista detaljerna i Mouradealen. Försöker Levy spara 1 pund eller 2?

18:38 I eftermiddags kunde man läsa att Cagliari eventuellt skulle återkalla sin nordkorean Han Kwang-Son för att kunna sälja honom vidare i detta transferfönstret. En av intressenterna skulle vara Tottenham. Skulle väl vara en Levyvärvning med tanke på att intresset i Asien skulle stiga ytterligare.

18:48 Ryktena om André Gomes från Barcelona har helt dött ut. Där blir nog inget.

18:59: Llorente lär stanna i Spurs eftersom Arsenal, Dortmund och Chelsea har haft en härlig trekant och ”bytt” anfallare med varandra.

19:01 Levy sägs förhandla med Mouras agent om hur många skosnören Lucas får förbruka på en säsong. Det skiljer nu 2 par mellan parterna.

19:07 Om man kommer överens om skosnörena så sägs Lucas vilja ha tröjnummer 27.

19:31 LUCAS MOURA 100% KLAR! Tottenham släppte precis en fruktansvärd handskakningsvideo där man klargör att Lucas nu är en Spurs-spelare. Spännande att se vad han kan bidra med! VIDEOLÄNK THFC-presentation av Lucas Moura

19:35: Lucas kontrakt sträcker sig till år 2023, kostade £23m (enl Pochettino) och han kommer spela i tröja nummer 27.

20:28 Inte mycket rykten alls nu, känns som att vi är klara. Lamela med på bänken idag, så han kommer stanna.

20:30 Försvararen Connor Olglive stannar hos Gillingham resten av säsongen på lån.

VIDEOLÄNK THFC intervju med Lucas Moura

Nu fokuserar vi på Premier League-matchen mot Manchester United och återkommer senare ikväll om mer saker händer!

00:45 Well, that escalated quick… iallafall på gräsplanen. Spurs lämnade 2-0 segermatchen mot Manchester United som en nu allt mer tydlig toppkandidat till platserna #2, #3 eller #4 med bara två poäng upp till tredjeplatsen. Lucas Moura presenterades på Wembley VIDEOLÄNK Lucas Moura presenteras på Wembley

00:50 Inga fler rapporterade transfers för Spurs under detta transferfönster att vänta, verkar det som. Det talades om ev. utlåning av Kyle Walker-Peters men han satt bredvid Kane idag i omklädningsrummet och verkar hur solid i klubben som helst. Försäljningssurret om Erik Lamela var oxå bara surr – Lamela kom in i andra halvlek och såg pigg ut. Spelsugen! Fernando Llorente ryktades oxå för utlåning/försäljning till Chelsea – men gissning är att THFC’s stenhårda ordförande Daniel Levy inte vill göra business med Chelsea eller Arsenal.

Sammantaget gjorde vi ett klokt transferfönster. Vi behövde inte släppa några bra spelare – och gjorde det inte heller. Samt förstärke med intressanta offensiva snabba stjärnan Brassen Lucas Moura från PSG. Bra värvning som kan spela i Champions League oxå om en annan spelare i utländska seniorspelare över 23 år stryks (hmm svårt att gissa vem dock då varken Llorente eller Lamela bör strykas i detta läget men det tar vi senare.. ).

Tack för att ni var med oss! Det blev en fin finaldag på TDD!
/FH med redaktionsteamet

3 comments

  1. Rädd att det inte blir någon Moura… tänk om Levy kunde göra klart i tid någon gång innan chelsea eller arse kommer och snor han..

  2. Fredrik Stockborg

    Lucas Moura kommer vara cup tied för CL med Tottenham, då han var med i PSG:s trupp under hösten. Trots 0 spelminuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*