Inför Tottenham-Manchester United

Efter svaga insatser den senaste veckan väntar nu en rad stentuffa matcher för Tottenham. Först i led står Manchester United, nu förstärkt med Alexis Sanchez.

Efter träningslägret i Barcelona hade vi förväntat oss ett alert och utvilat Tottenham, som tog sig an bottenlaget Southampton förra söndagen. Tyvärr kom vi inte riktigt in i matchen. Inget flyt i passningsspelet och kombinationsspelet saknade tajming. Sett till matchbilden blev därför det oavgjorda resultatet fullt rättvist. Men vi hade verkligen behövt alla tre poängen för att inte halka efter i tabelltoppen.

Än svagare var sedan insatsen i FA-cupen mot League 2-laget Newport County i lördags kväll. Efter en sen kvittering av Harry Kane (vem annars?) lyckades vi få med oss 1-1 och därmed väntar ett ångestladdat omspel den 7/2 som ska pressas in i Spurs redan späckade kalender. Vinnaren av den matchen får för övrigt möta segraren mellan Millwall och Rochdale i nästa cupomgång.

De senaste matcherna har visat vår svaghet att inte lyckas få med oss segrar trots att spelet hackar. Förmågan att vinna trots att spelet inte stämmer till 100 %, den har däremot Manchester United så att det räcker och blir över. De har dessutom skaffat sig än mer individuell skicklighet genom värvningen av Alexis Sanchez.

För vår del blir det en match som vi är tvungna att vinna om inte CL-tåget ska gå redan nu. Senast lagen möttes i ligan var den 28 oktober på Old Trafford i en jämn tillställning, som slutade 1-0 till hemmalaget efter ett sent mål av Anthony Martial.

Vi får fortsätta förlita oss på allas vår Harry Kane i vanlig ordning samt hoppas att Christian Eriksen är tillbaka. Dansken har verkligen saknats de senaste matcherna.

Efter denna match väntar Liverpool, Arsenal och Juventus för Spurs. Samt omspelet mot Newport. Tufft schema!

Låt oss nu hoppas att vi tar oss samman efter de senaste bottennappen och att spelet återigen når upp till de höjder vi har vant oss vid.

COYS!

 

Vid pennan

Tomas Jansson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*