Inför Newport vs Spurs (FA-cup)

Ligaspelet tar i helgen paus och in kliver FA-cupen som nått till 16-delsfinal. För Spurs del står Newport County AFC för motståndet. Klubben för till vardags en obskyr tillvaro i League Two där man för närvarande innehar en åttonde plats, en placering och poäng från kvalstrecket för avancemang efter 1-1 senast mot Morecambe.

Staden Newport är Wales tredje största och ligger belägen cirka två mil öster om Cardiff vid Bristol Channel. Tvärs över kanalen kan man, vid klart väder, skönja Bristol. I övrigt är staden lika obekant för allmänheten som fotbollslaget.

Klubbens hemmaarena går under namnet Rodney Parade och tar som mest emot 11.676 besökare, en siffra som säkerligen kommer uppnås mot Tottenham men i övrigt har man ett snitt på blygsamma 3.396 så här långt denna säsong.

Truppen innehåller för mig idel okända namn men efter en extensiv sökning på internet identifierar jag Frank Nouble som deras mest namnkunnige spelare. Han har hunnit med spel i Chelsea, West Ham, Swansea och en del klubbar i Kina. Ett skapligt CV men då skall tilläggas att han mäktat med närmare 30 klubbyten i sin karriär. Imponerande med tanke på att han bara är 26 år.

För Tottenhams del är siktet säkerligen inställt på den kommande skärselden i form av United, Liverpool, Arsenal och Juventus som med korta mellanrum lurar bakom Newport. Redan på onsdag väntar United vilket gör att jag tror att Pochettino kommer lufta mindre rutinerade spelare i Wales. Winks och Aurier är skadade medan Lamela, Eriksen, Lloris, Rose och Toby testas sent.

Mot ett pånyttfött Southampton för sex dagar sedan kom vi undan med 1-1 och spelarna visade upp tendenser på trötthet efter de tuffa julhelgsmatcherna. Nu har vi fått vila både mentalt och fysiskt och jag räknar med att de spelare som startar mot Newport ska visa hunger igen.

Jag hoppas på följande elva:

Gazzaniga

Walker-Peters – Foyth – Verts – Davies

Wanyama

Georgiou – Sissoko – Dembele – Son

Llorente

Jag vill se mer av Gazzaniga, WP, Foyth och Georgiou men hoppas också på en glimt av Oakley-Booth och Sterling även om jag tror att min uttagning är något orimlig. Kane kan mycket väl starta och jaga nya målrekord, Alli likaså, men jag hoppas att Poch vågar starta med något som liknar detta. Llorente behöver få sätta några bollar och det här är väl ett alldeles ypperligt läge för sånt. Även om han var blek senast är Son i grym form i övrigt.

Jag skulle ljuga om jag påstod att jag tror slutresultatet blir något annat än en enkel seger för oss. Det är trots allt inte mitt arbete att hålla fötterna på marken och undvika underskattning.

Slutresultatet tippar jag till komfortabla 0-6

Skrivet av: Niclas Mahlm

Matchen spelas lördag 18:30 och sänds på Eurosport 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.