Inför Southampton – Tottenham

Äntligen match igen! Efter jul och nyårshelgernas intensiva spelschema så känns det nästan som en evighet att behöva vänta en hel vecka på match. Men det är alldeles säkert välbehövligt för Poch och hans mannar, man har ju passat på att köra ett litet träningsläger i Barcelona under veckan. Stämningen i truppen verkar av bilder därifrån vara väldigt hög just nu. Precis som den bör vara då formkurvan verkligen börjar peka uppåt igen. 7 vinster på de 8 senaste matcherna gjorde oss till det poängmässigt bästa laget under jul och nyår.

På söndag kl. 17.00 möter vi Helgonen från Southampton – i Southampton på sydkusten. Om vi har bra form så kan man inte säga detsamma om ”Saints”. Hemmalaget har 10 raka matcher i Premier League utan seger, bla 5-2 förlusten mot oss på Boxingday. Ovanpå detta så har man ju skeppat iväg sin försvarsklippa Virgil Van Dijk till Liverpool, så managern Pellegrino har verkligen något att fundera på. Dessutom har vi väldigt bra statistisk mot Southampton, 9 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust på de 11 senaste mötena.

Om det är kämpigt för Pellegrino och hans Southampton så är tongångarna i Tottenhams läger desto gladare. Vi gjorde en mycket bra match senast mot Everton. Skadeläget är ganska ljust, Alderweireld ska börja träna för full när som helst men missar matchen vilket även Rose och Winks gör. Dessutom är Lloris sjuk i skrivande stund och är osäker till spel, men där tror jag att han kommer till spel. Spelare som Son har varit stekhet sista tiden och tillsammans med Eriksen, Dele och Kane så utgör han ett fantastiskt offensivt vapen.

Jag tror och hoppas att vi fortsätter som förra matchen med ett ganska offensivt utgångsläge. Där vi låter vår Fantastic Four få tillåtelse att köra full fart framåt med sin härliga kreativitet och fantasi. Där känns det även ganska självskrivet vilka som kommer att starta. Lloris kommer vakta kassen – med Davies, Vertonghen och Sanchez framför. Sen tror jag det är Trippiers tur att spela till höger och att Wanyama gör sin första start efter skadan sidan om Dier. Detta är en match vi nästan måste vinna för att ta med oss en bra känsla inför det mycket tuffa spelschemat som snart kommer. Undrar om jag verkligen sett ett så tufft spelschema som vi har i februari innan?

Kane
Eriksen Dele Son
Wanyama Dier
Davies Vertonghen Sanchez Trippier
Lloris

Tror på en ganska komfortabel seger med 3-1. Kane, Son och Alli gör var sitt mål och vi fortsätter jaga topp-4.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.