Tottenham – Everton 4-0

Det som skulle bli en tuff måstematch, utvecklade sig till en total överkörning där Harry Kane blev historisk.

Matchen började med ett stort bollinnehav för Tottenham, samtidigt som Everton backade hem och täckte ytor, precis så som många andra lag har spelat denna säsong på Wembley. Dembele, som dragits med skador på slutet, var åter tillbaka i startelvan i en Premier League-match. Han var också en av få som inledningsvis verkligen utmanade och gjorde sin gubbe. Den enorma kvalité i bollbehandling och styrka är det få som bemästrar bättre än Dembele och vi får verkligen hoppas att han kommer att kunna spela mer frekvent under våren. Idag visade han verkligen hur mycket Tottenham behöver honom.

Everton hade inte mycket till spel, men hade faktiskt en boll i nät av Rooney. Målet blev dock avvinkad för offside. Istället kom 1-0 till Tottenham några minuter senare när Auriers misslyckade skott blir en perfekt passning till Heung Min Son som inte kan missa det öppna målet. I och med målet tangerade Son dessutom ett klubbrekord, då han gjorde mål i femte raka hemmamatchen.

1-0 stod sig halvleken ut och även om Tottenham hade ett stort bollinnehav, så var det ingen fullkomlig dominans. Vi vet dessutom att det räcker med ett skott för att det ska kunna bli förlorade poäng igen. Denna gång blev det dock inga skott på mål från Evertons sida. Istället började Sons show och kanske den bästa halvleken vi sett från Tottenhams sida denna säsong.

Två minuter av andra halvleken hann gå innan Son först lurade skjortan av Jonjoe Kenny för att sedan, likt Aurier, skjutpassa bollen till Kane som enkelt styr bollen i mål. Reprisen visade att Kane var några centimeter offside samtidigt som linjedomaren stod flera meter felplacerad och utan möjlighet att kunna ge en korrekt bedömning. Tråkigt för Everton, framförallt med tanke på deras (dock korrekt) bortdömda mål i första halvlek, men någon gång ska väl marginalerna få vara på Tottenhams sida!

Målet gjorde att luften gick ur Everton och vissa spelare började att visa upp en mer ful och osportslig sida. Tottenham höll sig dock kalla och fortsatte göra det bra. Son var överallt och i den 58:e minuten var han bara centimetrar från att bli tvåmålsskytt då skottet utanför straffområdet tog i stolpen. 3-0 kom istället minuten senare då Dier hittade Kane i straffområdet som med en halvträff styrde in bollen i mål. Målet var Kanes 98:e Premier League-mål, vilket gör honom till Tottenhams bästa målgörare i Premier League någonsin. Det tidigare rekordet på 97 mål hade Teddy Sheringham som dock behövde 101 matcher fler än Kane (236 matcher totalt) för att nå upp i sin målskörd.

I den 81:a minuten kom matchens vackraste mål, när Tottenham med ett en-touch-spel, passar och klackar sig från mittcirkeln till en helt frispelad Eriksen i straffområdet som med kraft och precision hittar maskorna i nätet.

Tottenham hade chanser på fler mål, men på grund av viss oskärpa från vissa spelare, så stannade siffrorna på 4-0. Det var inte en perfekt match på något sätt, det finns flera saker som behöver förbättras, men att kunna avfärda liganian med 4-0 är ett fantastiskt bra styrkebesked! Son är matchens bästa spelare som med sin snabbhet och kreativitet luckrade upp Evertonförsvaret totalt. Även Kane och Dembele bör nämnas som bubblare till priset då båda gör en bra match. Härnäst väntar Southampton som vi möter nästa söndag. Spelar Tottenham som idag så ska det kunna bli tre nya poäng att se fram emot.

Coys!

Mathias Wallmon

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*