Inför Tottenham – Everton

Efter det täta spelschemat under jul-, nyår- och trettonhelgen så har det känts som en evighet att få se Tottenham spela igen. När spelarna kliver in på Wembley på lördag så gör de det efter sex matchfria dagar. Förra veckan spelade Tottenham tre matcher på sex dagar. Varför FA varje år envisas med att klämma in så många matcher på så kort tid när det bevisligen finns lediga dagar, i detta fall redan veckan efter, är något jag verkligen tycker är märkligt. Framförallt med tanke på den högre skaderisken med högt matchande.

Nu klarade dock Tottenham denna period riktigt bra och är, om jag räknar rätt, det poängstarkaste laget i Premier League under jul och nyår. Räknar vi även segern från förra helgen i FA-cupen så har Tottenham fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste matcherna. Vid en seger även på lördag, så går Tottenham upp på samma poäng som Liverpool på fjärdeplatsen, som i sin tur möter Manchester City på söndag. Då spelschemat är ruskigt tufft i februari så känns det nästan som en måstematch mot Everton för att få ordentligt häng om den viktigt Champions League-platsen.

Everton har varit väldigt mycket upp och ned denna säsong. När lagen möttes på Goodison Park i höstas blev hemmalaget fullständigt överkörda i en match som slutade 3-0 till Tottenham. Samtidigt är Everton ett av två lag som lyckats ta poäng mot Manchester City denna säsong, så visst finns det kvalitet i Sam Allardyces lag. Den senaste månaden har dock formen mest pekat nedåt för Evertons del. Ingen seger på fem försök och i den senaste matchen blev det uttåg i den tredje omgången av FA-cupen då de förlorade Merseyderbyt på Anfield, efter att Liverpools nyförvärv van Dijk avgjort i slutet med sitt 2-1 mål.

Det är dessutom ett skadeskjutet bortalag som anländer till London där inte mindre än tre av fyra ordinarie backar är borta från spel. Av de backar som finns kvar att tillgå så känns inte snabbheten som en av styrkorna. Spelar Son från start så kan han mycket väl få en trevlig lördag kväll.

Pochettino kan välja utifrån en nästintill skadefri trupp, då endast Rose och Alderweireld är borta från spel. Det känns därför svårare än på länge att försöka sig på att gissa hur startelvan blir. Nu när Wanyama är tillbaka känns det inte helt orimligt att Pochettino skulle vilja återgå till en trebackslinje. I sådant fall kliver Dier ned i backlijen samtidgt som Dembele eller Sissoko tar platsen brevid Wanyama. Jag tycker dock att det är dumt att ändra på en uppställning vi skördat mycket framgång med de senaste veckorna. Spelar Tottenham 4-2-3-1 får dessutom Son plats i startelvan. Det tror jag nog är huvudargumentet till att vi kommer att få se just den formationen.

COYS!

Förväntad startelva:

Lloris

Aurier – Sanchez – Vertonghen – Davies

Dier – Wanyama

Son – Alli – Eriksen

Kane

 

Mathias Wallmon

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*