Inför Swansea – Tottenham

Nytt år, nya förhoppningar och nya framgångar? Tottenham är förbi sin resultatmässigt tunga period och har avslutat 2017 med två övertygande vinster. Samtidigt har lag som Manchester United och Arsenal tappat poäng. Bortamatchen mot Swansea kommer att bli oerhört viktig för att kunna hänga med de tre röda (Arsenal, Liverpool & Manchester United) och kriga om en plats i Champions League.

Spurs har som sagt åter hittat formen igen efter några poängtapp under November. De senaste 5 matcherna har inneburit 4 vinster och en förlust mot Manchester City, vilket måste anses vara godkänt. Man har på dessa matcher gjort 16 mål, men å andra sidan släppt in 7 mål. I och med Tobys och Davinsons frånvaro har defensiven släppt till lite för mycket. Dier har inte fungerat bra som mittback och både Rose och Trippier har underpresterat. Men man ska också tacka den som tackas bör, Harry Kane har en stor del i att säsongen ändå hittills räddats upp ganska bra. Även om Spurs vinner som ett lag och förlorar som ett lag så blir Kane ofta vinstkatalysatorn. 39 mål i Premier League under 2017, detta var hans år.

Om vi blickar framåt har Spurs nu ett bortamöte med Swansea framför sig. Tabelljumbon har allt annat än imponerat under hösten. Man har plockat 16 poäng och Paul Clement sparkades, och ersattes av Carlos Carvalhal för bara några dagar sedan. Frågan är om det finns någon risk för en nytändning i Swansea i och med att Carvalhal nu tillsatts? Förhoppningsvis inte.

Vad kan vi förvänta oss av Spurs på tisdag? Jag tror att man spelmässigt kommer att fortsätta där man avslutade senast. Mot Southampton såg vi ett fartfyllt och framåt sett effektivt Spurs. Alla såg hungriga ut (ja, till och med Dele). Men jag vill se en mer skärpt defensiv. Den har blivit bättre sedan Davinson kom tillbaka, men jag hoppas också att Poch väljer att spela Davies mot Swansea. Rose har en tendens att slarva med boll och jag ser Davies som en bättre vänsterback både defensivt och offensivt. Svårt att säga om Dier bildar backtrio med Davinson och Vertonghen eller om han flyttar upp på mittfältet bredvid Dembele? Jag ser hellre en fyrbackslinje med Dier som defensiv mittfältare än en trebackslinje där han spelar tredje mittback.

Skadelistan blir kortare och kortare för varje match (peppar peppar…). Lamela har varit väldigt bra efter att han återhämtat sig från sin skada, och nu ser Wanyama ut vara påväg in i matchtruppen. Kenyanen är åter i träning med A – laget men en start mot Swansea är inte trolig. Alderweireld har en bit kvar innan han är tillbaka i spel. Det har också funnits frågetecken kring Kane inför tisdag då engelsmannen har varit sjuk, men troligt är att han startar.

Trolig startelva

                          Lloris

Aurier   Sanchez   Vertonghen   Rose

                  Dier   Dembele

            Eriksen   Dele    Son

                            Kane

 

En pigg och bra start på matchen tror jag kommer att vara en viktig nyckel till seger. I de matcher då Spurs tappat poäng har man varit lite slarvig i inledningen och därför släppt in ett tidigt mål. Laget har därefter inte kommit in i matchen till fullo och har behövt jobba i uppförsbacke. Men väljer man att sätta en tidig hög press mot Swansea, precis som man gjorde mot Southampton, tror jag att risker för tidiga baklängesmål minskar. Swansea ska inte få andrum till att kontra in eller ”gröta” in mål.

Noel Skoglund COYS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.