Fans i Fokus: Anders Molund

Innan vi lägger 2017 till handlingarna hinner vi med att lära känna ytterligare en Tottenhamsupporter! 

Namn/ålder?
Anders Molund, 45 år.

Bor/familj?
Bor i Lotorp utanför Finspång men född och uppvuxen i Norrköping i underbara Östergötland. Fru som gärna sover till fotboll och två grabbar som på något sätt blivit United-fans båda två. Ok eftersom jag bara har förbjudit Arslenal (av förklarliga skäl) och Liverpool (eftersom de alltid skyller förluster på någon annan, helst domaren). Har även en dvärgschnauzer som heter Zlatan (kunde blivit Janne men så lämnade ju herr Andersson IFK för landslaget, så då bestämde grabbarna när jag var på tjänsteresa).

Sysselsättning?
Jobbar sedan 23 år på Siemens i Finspång. 110% kontorsråtta med kärlek till projektinköp.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?
Jag är Spurssupporter sedan 1981 då jag ”hamnade” i Tottenham i den Engelska liga som IFK körde på vintern. Vi vann hela serien, färgerna var vita och blå och namnet roligt. Vad mer kan man begära som 9-åring. Sedan har intresset bara ökat och efter att ha varit jobbigt under 90-talet är det nu med glädje och stolthet som intresset är större än någonsin.

Har du några favoritspelare genom tiderna?
Min regel är alltid att jag vill se känslorna, viljan, att skjortan är blöt när matchen är slut – och det gör att jag till exempel alltid gillade Michael Dawson, Darren Anderton, Ledley King, VdV m fl. Men den största för mig är Luca Modric, som kombinerade så mycket på planen. Ett härligt lag var det också med VdV, Bale och Crouch. Luca skulle jag gärna ta tillbaka för att lära upp Winks ännu mer.

Någon favoritmatch?
2012 – United borta. Första segern på OT på 23 år och jag hade turen att vara på plats bl a tillsammans med ett gäng Finspångare. Vi var två Spursfans som hade rätt trevligt kan man säga.
2010- Arsenal borta var också en höjdare. Att vända 2-0 till 2-3 när vi inte vunnit där på 17 år…

Sedan har jag andra halvlek av Spurs-United 2001 inspelad på VHS. Spurs ledde med 3-0 i halvtid och jag tänkte att det blir en episk match…jag har inte spelat upp bandet sen den dagen, och det är väl ingen favoritmatch direkt. Men humor…

Men de slås alla av hemmamötet med Real i höstas. Jag hade turen att vara på plats, och vilken match, vilken känsla. Tårarna bara rann när 3-minuters-skylten kom upp.

Hur laddar du upp inför matcherna?
Är det TV-match så är det ingen speciell uppladdning, om inte Finspånggänget syns på O’Learys. Men det måste vara Spurskalsonger, jeans och min gröna målvaktströja. Ett par öl i mitt THSS-glas såklart. Då gör jag det jag kan i alla fall.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?
Jag har ett stort hjärta som rymmer både lokala Lotorps IF och framförallt IFK Norrköping, som är min moderklubb. IFK delar jag med båda grabbarna och vi har årskort och åker på en 4-5 bortamatcher per år också. Förutom färgerna finns det många likheter mellan klubbarna som jag gillar. Långsiktighet med tränare och stab, unga spelare gärna egna produkter, och försiktighet med pengarna. Visst förstår jag frustrationen om man kortsiktigt jämför sig med övriga storklubbar, men jag är utvecklingsinriktad, och tycker det är underbart när jag blir positivt överraskad. Både Spurs och IFK spelar i sina bästa stunder också respektive series bästa (mest underhållande) fotboll och kryddan att det är med unga egna spelare gör det så mycket roligare än om miljarder (England) eller miljoner (Sverige) har spenderats.
Andra sporter, vad menar du???

Intressen förutom Tottenham?
Fotbollen tar nästan all min fritid då jag också roar mig med att vara ledare och ordförande i Lotorps IF. Färskt snus och kaffe är också ett intresse kanske, och fuskar lite med golf men är absolut ingen nörd….

Hur ofta åker du till England och tittar på Tottenham?
Jag försöker komma över minst en gång per år och se Spurs. Sedan blir det OT en gång per år med tillsammans med grabbarna, kombinerat med någon mer match. Turf Moor är en härlig arena att besöka. Rekommenderas.
När jag drabbades av 40-årskris blev det nog 3 besök på WHL, så det var en härlig säsong! Kommer försöka åka lite mer framöver då jag tror nya arenan blir en riktig höjdare!

Tankar om Tottenhams chanser i ligan efter förlusten mot City?
Det var en häftig match i lördags. Vi blev väldigt snabbt straffade av ett supereffektivt och väldigt duktigt City. Men jag gillade att vi inte parkerade bussen, utan försökte spela. Tyvärr var vi inte tillräckligt bra. Den här gången.
Att det fanns en stor risk för mellanår har varit klart för mig hela tiden. Att spela på Wembley är en sak för våra grabbar som vänjer sig, men för motståndarna är det den häftigaste arenan att spela på. Mytomspunnen och i vanliga fall är man bara där om man är långt i cuperna eller i landslaget. Såklart lyfter sig motståndarna. Jag tror dock att vi har alla möjligheter att komma 2-4 vilket jag ser som en framgång. Det är på nya arenan, med några år äldre spelare, som vi ska ta det där guldet. Jag vill gärna dock att vi slår Liverpool eller Chelsea borta så det snacket kan försvinna.

Vart ska Pochettino lägga fokus nu (PL, CL eller FA-cup) och varför?
Vi ska försöka vinna varje match, och när Toby och Wanyama är tillbaka har vi truppen för det också. Att prioritera emellan funkar inte, för då blir det sämre i alla. Och NLD är helgen innan Juve borta, högprioriterade båda två såklart. Omöjligt att prioritera.
Fokus utveckling, är det som gäller. Att fortsätta få truppen och staben att prestera bättre än vad som torde vara möjligt, och det anser jag att vi gjort de två senaste åren.

Tror du på nyförvärv i januari och i så fall på vilka positioner?
Nej, blir väldigt sällan annat än dåliga köp i januari. Och vi behöver inte nya spelare, det kommer bli en härlig vinter/vår med det lag vi trodde på i början av säsongen och som jag fortfarande tror på.

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?
För att det är jätteroligt att vara tillsammans med andra som älskar samma sak som en själv. Det är supertrevliga resor, golftävlingar och forum för en utomordentligt låg peng. Som medlem träffar man så många andra, så det till exempel aldrig är några problem att åka över till London själv. Alltid träffar man någon THSS’are på plats och kan tjöta lite.

Ett stort tack Anders för att du tog tid från julfirandet för att svara på mina frågor!

COYS

Sverker ”Svucka” Otterström

PS. Om Du vill vara med i Fans i Fokus så skicka ett mail till info(at)tottenhamhotspur.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*