Tottenham – Southampton, 5-2

PÅ den mest klassiska av fotbollsdagar så var det dags att välkomna Southampton till Wembley. Frågan var om vi kunde bygga vidare på den fina insatsen mot Burnley senast. En annan fråga var om Kane skulle slår Shearers rekord med flest mål på ett kalenderår. Inför matchen var det helt lika, men det skulle det inte vara speciellt länge till. Kane är världens bästa målskytt vilket han visar med besked idag.

Matchen rivstartar verkligen. Redan i den första minuten håller Lloris och Vertonghen på att ställa till det när dom spelar väldigt snålt kring vårt mål. Det slutar med att Southampton får en frispark i ett hyfsat läge. Efter det så skapar Tottenham flera halvchanser och Eriksen har till och med bollen i mål, men blir avblåst för offside. Efter de första intensiva tio minuterna så lugnar det ner sig lite. Men runt den tjugonde minuten sätter Rose fart på vänsterkanten. Han tar sig ända fram till straffområdeskanten innan han bryskt stoppas av en Southamptonspelare. Eriksen stiger fram och smeker perfekt fram bollen till Kane som nickar in 1-0!

Direkt efter avsparken håller Rose på att göra ett klassiskt självmål när han ska nicka hem bollen till Lloris, men Lloris lyckas få bollen i stolpen och fånga in den. Tottenham fortsätter vara det bättre laget, Kane testar en frispark men skjuter i muren. Bättre lycka har Kane någon minut senare efter fin framspelning av Son, behärskat sätter han 2-0. Strax efteråt borde vi nog fått straff när Son rivs ner, men domaren väljer att fria. Kane avslutar halvleken med ett labbförsök, men det blir aldrig riktigt nära. 2-0 i paus och det känns väldigt stabilt.

När domaren blåser igång andra halvlek så känns det nästa som att Tottenham stannat kvar i omklädningsrummet. Dier skickar iväg en riktigt idiotpass och Shane Long skaffar sig ett friläge. Men Long har inte gjort mål sen februari vilket man kan förstår efter hans svaga avslut. Strax efteråt drar Lemina iväg en riktig projektil som träffar ribban. Vilket mål det kunde blivit. Där och då vaknar hemmaspelarna till liv igen och Alli bestämmer sig för att avgöra matchen. Typ stillastående placerar han in 3-0 på ett väldigt kontrollerat sätt. Knappt hinner avsparken slås förrän Alli spelar fram Son som enkelt skjuter in 4-0. Strax efter målet byts en haltande Dembele ut om Sissoko. Ännu en skada på belgaren såg det ut som tyvärr.

Vid ställning 4-0 verkar det som att lagen bestämmer bestämmer sig för att spela riktigt hawaiifotboll. Inget av lagen spelar försvarsspel utan man verkar bara intresserade av att anfalla. I minut 63 släpper Lloris in ett klassiskt Llorismål. Ett skott nere vid första stolpen smiter under lagkaptenen, inte första gången vi ser Lloris släppa in ett sånt mål.

Givetvis skulle Kane avsluta 2017 med ännu ett hattrick. Alli spelar fram och Kane avslutar kyligt till 5-1. Matchen är nu av ganska dålig kvalité. Southampton skapar en del chanser, Lloris gör en jätteräddning i minut 80. På den efterföljande hörnan så gör fransmannen ett sämre ingripande och Tadic tillåts reducera till 2-5. Resten av matchen blir mållös och matchen slutar 5-2 till Tottenham.

En härlig och viktigt seger som tar oss upp på 4:e platsen igen. Offensivt gör vi en riktigt bra match, men defensivt såg det väldigt skakigt ut. Framför allt var Lloris svag. Men skönt att han har en dålig dag när vi gör 5 mål framåt. Bäst i Tottenham tycker jag Alli och Kane är. Härligt att se att Allis form verkar vara på väg tillbaka.

Nu tar vi sats in i 2018 och ser till att göra det till ett liljevitt år!

COYS!

Christian Berg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*