Inför Tottenham – Brighton & Hove Albion

Det är ännu en hemma match på Wembley på schemat för Tottenhams del, och nu är det Brighton & Hove Albion som står för motståndet. Tottenham kommer senast från en riktigt stark insats mot Stoke, där man såg till att vinna med hela 5-1 och skriva in sig i historieböckerna som det första lag att vinna mot ett annat Premier League-lag med fyra mål eller mer, fyra matcher på raken. Det var en minst sagt välbehövlig vinst för Tottenham, som hade sett något svaga ut på sista tiden. Trots enormt starka insatser ute på den europeiska scenen i Champions League fanns inte riktigt energin på hemmaplan i England och man förlorade ett par poäng som förmodligen inte borde ha gått förlorade. Men med tanke på att vi sedan drog Juventus i nästa omgång av CL kan en god form i Europa inte klagas på!

Brighton är nykomlingar i Premier League och hänger för närvarande på en 13:onde plats i Premier League, efter att tränare Chris Hughton för tillfället räddat dem från nedflyttningsplatserna. De har inlett sin säsong i den högsta divisionen på ett bra sätt, men allt eftersom är det en del varningsflaggor som har dykt upp längst vägen. Det var tränare Hughton som tog dem upp från Championship, där han lade i gasen, men han har varit väldigt konservativ sedan dess, med en hand konstant på nödbromsen, vilket har visat sig vara kontraproduktivt. Brighton har enbart gjort ett mål och samlat ihop en poäng på sina fyra senaste matcher, och trots att de tidigare har vunnit bortamatcher mot lag som West Ham och Swansea har de inte lyckats med att få in ett enda mål på fem bortamatcher mot lag som ligger över dem i ligan. Här måste man ju också påpeka att det är en legendar som återvänder för att möta sitt gamla lag. Hughton kom upp genom Tottenhams ungdomsakademi och fortsatte sedan spela 398 matcher för Tottenham i alla turneringar, och var med och vann FA cupen 1981 såväl som -82, UEFA cupen -84 och är av många sedd som en av de bästa försvararna i Tottenhams digra historia. Han har även haft en framstående tränarroll i Spurs under många år. Nu är han dock sedan 2014 tränare för Brighton och det återstår att se huruvida han kommer kunna hålla dem kvar i ligan när säsongen är slut.

Tottenham har återvänt från sin dåliga funk och kan med en vinst i kvällens möte förhoppningsvis visa sig vara tillbaka på banan igen, då ett möte med Manchester City ligger och lurar till helgen. Toby Alderweireld och Victor Wanyama är fortfarande på skadebänken, medans Erik Lamela har återvänt efter mer än ett år borta ur truppen, och Mauricio Pochettino har hintat om att det kan bli en första start för argentinaren ikväll efter alla dessa månader borta. Jan Vertonghen har ryktats kunna bli tillbakahållen då han sitter inne på fyra gula kort, och åker han på ett femte blir det avstängning i nästa match, och han kommer att behövas mot City. Men Pochettino tycks vara villig att ta chansen, och det ser ut som att han kommer att starta.

Brighton har ett rykte om sig att vara ganska tråkiga, och Hughton har visat sig vara väldigt konservativ i sina metoder och defensiv i sitt spel, något som dock inte har vägt över till Brightons fördel. Detta är en spelstil som man dock skall akta sig för och Tottenham, med sina kontringar och sitt ytterkantsspel kan komma att bli överrumplade om de underskattar Brightons förmågor. Spelare som Pascal Gross och Anthony Knockaert och Glenn Murray har gjort bra ifrån sig under säsongen, och det är klokt av Pochettino att vara noga med att inte underskatta och spela spelare som skulle kunna beskrivas som andrahandval, enbart på grund av det uppkommande City-mötet.

Då det kommer till laguppställning ser det ut som att det kan bli något liknande från i lördags. Pochettino kan komma att alternera och låta ytterbackarna Rose och Aurier få lite speltid, inte så mycket för att vila Ben Davies och Kieran Trippier som för att låta dessa två få ett antal minuter i benen, och för att ge tränaren bättre översikt av vilka som skall spela på lördag. Lamela kan som tidigare nämnt få starta och Sissoko kan komma att ersätta Dembélé.

Kane

Dele Lamela

Eriksen Winks Sissoko

Rose Vertonghen Dier Aurier

Lloris

Det kan bli ett mycket spännande möte dessa två lagen emellan, men det skall vara en enkel vinst för Tottenhams del. Så länge de kan bryta ned Hughtons defensiv utan att riskera att släppa igenom där bak (blir alltid så nojig när Alderweireld inte spelar, det känns som att man kan lita på att han fångar upp allting där bak) och trycka in en del mål, så har de löst det. Kane ligger för närvarande på 33 Premier League-mål under kalenderåret 2017 och kan, om han trycker in ytterligare fyra, slå Alan Shearers rekord på 36 mål, ett rekord satt 1995. Det kommer att bli en annan spännande punkt att följa, huruvida Kane kommer att klara det eller inte. Hade även varit kul att få se Lamela göra ett mål så snart efter sin återkomst. Mest är jag nöjd om alla är skadefria och vi ser till att få med oss tre mycket nödvändiga poäng.

COYS!

/ Emma Tobiasson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.