Tottenham – Apoel 3-0

Sista gruppspelsomgången i UEFA Champions League, 6 december på Wembley.

Spurs ställer upp med: Vorm, Rose, Sanchez, Foyth, Aurier, Sissoko, Winks, Nkodou, Alli, Son och Llorente.

Apoels startelva: Nauzet Perez, Vuoros, Rueda, Carlao, Lago, Vinicius, Morais, Zahid, Ebecilio, Aloneftis och Pote.

Gruppen är avgjord. Mäktiga Wembley är halvfullt. Dock gott om högljudda tillresta bortasupportrar. Apoel slåss om en plats i Europa League.

Skulle Tottenham kunna tända till ändå?

Svaret är JA. Tottenham dominerar nämligen matchen från start med flera bra chanser redan under de första tio.

Det dröjer dock till den tjugonde minuten innan Spurs gör första målet då Llorente snyggt gör en helomvändning och viker in 1-0, fint framspelad av Aurier. Skönt för Llorente att spräcka måltorkan!

Tottenham ger inte Apoel en chans att komma in i matchen. Ett fint samspel mellan Llorente och Son ger den sistnämnde möjlighet att göra 2-0 i minut 37. Ett välplacerat skott som helt otagbart skruvar in sig invid stolpen. Detta trots att Apoel nu gått ner på fembackslinje.

Noterar att Pochettino fortsätter spela Alli i hopp om att matcha honom i form. Ännu återstår dock en bit dit. Vi får dock inte glömma att han bara är 21 år, trots att det känns som han varit med länge.

Andra halvlek fortsätter som den första. Spurs spelar av matchen säkert. Nkodou får välförtjänt stänka in trean i 80e efter lite tråcklande.

Poch låter anfallstalangen Sterling debutera de sista minutrarna.

Då domaren blåser av matchen efter 93 minuter visar matchtavlan 3-0 till hemmalaget, samma resultat som i bortamötet alltså.

Bäst i Spurs denna afton är en spelsugen Nkodou, Aurier samt Son. Glädjande att Llorente fick göra mål. Bakåt gör Foyth en bra match.

Därmed är Tottenham och Real Madrid vidare från gruppen. Dortmund tar Europa League-platsen. För Spurs del är det andra gången detta händer. Första gången var säsongen 2010/11.

De senaste åren har Spanien varit Europafotbollens stora dominant, men snart kan ett maktskifte vara på gång. Nu har nämligen hela fem lag från England avancerat till utslagsrundan. Tottenham, Liverpool, Manchester City, Chelsea och Manchester United.