Fans i Fokus: Emma Ehrin

Snart börjar en intensiv jul och nyårsperiod för Tottenham och som uppladdning fokuserar vi återigen på ett av alla svenska Spursfans!

Namn/ålder?

Emma Ehrin, 30 år

Bor/familj?

Ludvika, solo men med släkten i närheten!

Sysselsättning?

Huvudplanerare

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Pappa har alltid älskat engelsk fotboll. Mina två äldre systrar hakade på intresset allteftersom. Första besöket till London skedde som 15-åring med närmsta släkten och då såg vi West Ham – Sunderland.

Efter det besöket kände jag ett ökat intresse att haka på så jag skulle bli en del av gemenskapen. Men vilket lag? Då måste vi gå tillbaka till lågstadiet när de coola killarna höll på antingen Manchester United eller Liverpool och en annan ville ju inte vara sämre, så dags att bestämma lag. United var direkt uteslutet eftersom United är United (troligen grundat i att pappa som är Leedsare matat en med info om att det inte är OK att heja på United). Och Liverpool hejade syrran på så ville inte ha samma (annars är risken stor att jag valt fel måste jag väl motvilligt erkänna). Jag minns att jag kollade i en tabell och fastnade för Birmingham och Tottenham. Jag tror aldrig jag valde då.. men när jag väl valde som tonåring VISSTE jag att Tottenham var mitt lag. Då var vi väldigt ostabila och långt ifrån med i toppstriden..!

Har du några favoritspelare genom tiderna?

Gareth Bale. Champions League-matchen mot Inter håller jag som hans bästa match. Hade bara matchen varit några minuter längre hade vi vunnit den. Harry Kane hoppas och tror jag med blir en ikon som endast kommer associeras med Tottenham när karriären väl är över. Och med den karriären en rad pokaler. Alltså räknar jag med att inom kort byta ut min favoritspelare. Att vi har ikoner från förra milleniet må så vara men de kan jag tyvärr inte uttala mig om.

Någon favoritmatch?

Jag väljer ut två… Tottenham – Arsenal säsongen 04/05. Vi förlorade 4-5 men intensiteten i matchen gjorde att mitt intresse blommade ut på riktigt. Den andra matchen är fjolårets valborgsmässomatch mot just Arsenal. Matchen rent objektivt var väl kanske inte extraordinär. Men känslan.. när vi gör mål.. när vi vinner.. när vi med säkerhet hamnar FÖRE Arsenal för säsongen. Oslagbar.

Hur laddar du upp inför matcherna?

Oftast sysselsätter jag mig med en massa annat för att styra bort nerverna till andra tankar.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

Mitt psyke tycker det är fullt tillräckligt att hantera alla känslor för ett lag! Undantaget när Sverige spelar i fotbollsmästerskap då pulsen också stiger rejält..!

Intressen förutom Tottenham?

Familj, vänner, film, musik, TV-spel, mat, resa och diverse annat!

Åker du över till England och tittar på Tottenham?

Gärna! Dock några år sedan senast.. var till Newcastle i höstas med ena syrran så hon skulle få se sitt lag live, vilket jag utlovat vid vårt senaste Londonbesök. Så senast till senast nästa säsong SKA jag till London igen!

Hur överlever man en svacka som den som Tottenham befinner sig i nu?

Ett supporterskap är som ett äktenskap – Att älska i nöd och lust. I framgång och motgång. Till döden skiljer oss åt. Det är enkelt att vara medgångssupporter men det är när vinsterna uteblir det gäller att visa att man alltid är redo att höja laget igen!

Tycker du att Poch ska köpa in några spelare i januari? I så fall, vart behöver vi förstärka?

Vi behöver 1-2 stycken spetsanfallare som komplement till Kane. Övriga lag i toppen har fler alternativ. Vi är för beroende av en välmående Kane. För övrigt är jag rädd att Toby Alderweireld kommer att lämna inom kort och i så fall måste vi förstärka försvaret.

Blir det många Tottenhaminspirerade julklappar i år?

Haha! Nej.. få skulle uppskatta dem! Möjligen (Liverpool)systerdottern som jag lyckats få över från de röda till det rätta vita spåret!

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?

För chansen att dela sina tankar med trevligt likasinnat folk före/under/efter matcherna! Sedan tycker jag man ska ta chansen att följa med på matchresorna till London! Jag var lite nervös när jag åkte dit solo utan att känna någon men alla var såklart supertrevliga! Hoppas det ska passa med fler resor för egen del framöver!

Ett stort tack till Emma för att hon tog sig tid att svara på mina frågor!

COYS

Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.