Inför Watford – Tottenham

Matcherna duggar tätt nu. Dags för tredje matchen på en vecka då vi tar oss an Londonrivalen Watford på Vicarage Road.

Att det är tätt mellan matcherna känns ganska bra nu. Det ger oss chansen att snabbt lämna en bedrövlig månad i Premier League bakom oss. Under november månad har formen verkligen åkt berg och dalbana. Fantastiska prestationer i CL har varvats med trötta och orkeslösa insatser i ligan. Framför allt anfallsspelet känns väldigt segt och oinspirerat, framför allt för att Alli och Eriksen inte alls lyckats hitta luckor när lagen parkerat sina bussar framför sitt mål. Fram till förra matchen har dom inte haft någon riktigt riktig konkurrens i truppen, vilket gjort att dom fått spela vecka ut och vecka in fast formen varit sviktande. Möjligtvis har Son konkurrerat, men tycker egentligen han erbjuder något helt annat än Eriksen och Alli.

Men i lördags gjorde han äntligen comeback, spelaren som verkligen delar oss fans i två läger. Erik Lamela var tillbaka efter över ett år på skadelistan. En spelare som många av oss fans, inklusive mig själv älskar. Framför allt pga av hans arbetskapacitet och hans förmåga att göra det svåra och oväntade. Men när han misslyckas ser det ibland väldigt simpelt och slarvigt ut, vilket gör att en del tycker han är alldeles för dålig och är för opålitlig för ett topplag i PL. Men hans inhopp i lördags såg verkligen lovande ut. Han lyfte hela laget när han kom in och låg även bakom vår reducering. Nu har vi äntligen en spelare som på allvar kan hota Alli och Eriksen om en plats i startelvan. Tyvärr tror jag inte han är redo för att starta riktigt än, han lär inleda på bänken mot Watford.

Mot Watford vill jag ha upp Dier på mittfältet igen, om Foyth inte är redo så tycker jag vi ska köra en fyrbackslinje. Sanchez och Vertonghen känns givna, tror Trippier och Davies tar kanterna. Dembele känns inte i form, Wanyama är skadad så utan Dier på mitten känns vi lite tunna där. Bredvid Dier hoppas jag Winks får starta då han har förmågan att få fart på passningspelet. Offensivt tror jag Alli, Eriksen, Son och Kane får chansen.

Watford tror jag inte kommer backa hem som de sista lagen vi mött har gjort. Så hoppas vi kan få igång ett snabbt och lite mer direkt passningsspel och att när vi får våra chanser så måste dom sitta. Senast mot Leicester så missade vi några solklara läge.

Hos motståndarna finns några bekanta ansikten, Gomes, Kaboul och Capoue har alla representerat den liljevita tröjan. Av dom tre är det bara Gomes som lär starta. Kaboul är skadad och Capoue har varit petad. Under Marco Silva har Watford börjat säsongen på ett bra sätt. Man har klasspelare i Richarlison och Doucouré och är ett riktigt farligt lag. Men samtidigt ett lag som jag tror passar oss bra att möta.

Tror vi börjar december på bästa sätt och tar en stabil seger med 3-1. Kane nätar två gånger och Son sätter en kasse.

Det är dags att studsa tillbaka, It´s time to Rise!

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.