Leicester – Tottenham 2-1

Inför matchen låg det mesta av pressen på Tottenham som, för att kunna hänga med i toppen av tabellen, behövde vinna. Jag skrev inför matchen att jag ville se ett Tottenham som tog tag i taktpinnen direkt. Det blev tyvärr tvärtom.

Bara ett par minuter in i matchen hade Vardy sprungit sig fri in bakom backlinjen två gånger om där vi dock med viss möda lyckats avvärja. Det kändes oroligt varje gång Leicester kontrade, samtidigt som det offensiva spelet gick långsamt och utan någon vidare kvalitet på den sista tredjedelen av planen.

13 minuter in gör Leicester 1-0 och det känns inte orättvist. Vardy tar en löpning mellan våra mittbackar och möter Albrightons inspel perfekt på volly och lobbar in bollen bakom en chanslös Lloris.

Efter målet spelar Tottenham upp sig, men har svårt att komma till de riktigt klara lägerna. Närmast är Dele Alli som efter en kontring blir helt fri vid straffområdetsgränsen. Skottet går dock rätt på Schmeichel som enkelt kan avvärja.

På stopptid av första halvek slår Eriksen en svag passning på mittplan som Leicester kan bryta. Bollen kommer tillslut ut till Mahrez som enkelt kliver förbi Vertonghen och placerar bollen i bortre nätmaskorna. Riktigt snyggt av Mahrez, men det är en situation som borde kunnat undvikas. Nu blev det istället ett psykologiskt baklängesmål att ta med sig in i omklädningsrummet.

Pochettino gör inga byten i halvtid, men det känns som ett mer taggat lag som kliver ut på gräsmattan. Dessvärre saknas skärpan i de avgörande ögonblicken. Rose kommer fram fint flera gånger på vänsterkanten, men tar väldigt många felbeslut så fort han närmar sig straffområdet.

Son och Llorente byts in och ersätter Sissoko och Dembele, som båda två hade det svårt idag. Allt efter att tiden går blir Spurs spelare allt mer frustrerade. Kane försöker skjuta så fort han får bollen, Dele överarbetar och tappar boll, och Eriksen missar öppet mål från en meters avstånd.

I den 77:e minuten byts Eriksen av mot Erik Lamela. Lamela, som varit borta lite drygt ett år, behöver bara två minuter innan han serverar Kane i straffområdet och helt plötsligt är det reducerat. Målet ger Tottenham energi och några minuter senare får Lamela chansen att kvittera, men nicken är något för lös. Istället är det Llorente som får matchens sista möjlighet då han skjuter över från två meters avstånd, efter ett mycket fint inlägg av Aurier.

Närmare än så blir det inte och Leicester håller undan och vinner med 2-1. Tottenham har nu tre raka förluster på bortaplan i Premier League, vilket inte är godkänt om man ska vara en titelaspirant. Pochettino har mycket att jobba med inför nästa match mot Watford, för det känns som om många spelare spelar under sin normala förmåga just nu.

Dagens ljusglimt är dock Erik Lamela, som på de 15 minuter han spelar är den klart bästa spelaren idag. Förutom assisten var han ständigt spelbar och kreativ. Det såg väldigt lovande ut med tanke på hur länge sedan det var Lamela spelade en riktig tävlingsmatch. Riktigt kul att se!

Nu glömmer vi den här matchen och ser framåt istället. På lördag drar laget till Watford för att försöka vända denna negativa trend. Då vill jag se mer av Lamela! COYS!