Inför Leicester – Tottenham

Vintern är på ingång, vilket tydligt märks då det blir allt tätare mellan matcherna i Premier League. Därför är det enormt viktigt att snabbt steppa upp igen efter ett poängtapp och försöka hitta tillbaka till spelet som ger tre poäng.

Tisdagens motstånd står Leicester för. Senast Tottenham besökte King Power Stadium var i våras, då Kane fullständigt pulveriserade ett oinspirerat och hopplöst Leicesterförsvar, i en match som slutade hela 6-1. Det var dock en match som saknade betydelse för alla, förutom Kane som då jagade skytteligasegern. Bortser vi från 6-1-matchen så är Leicester ett lag Tottenham har haft ganska svårt mot på senare år, vilket endast en seger på de fem senaste matcherna vittnar om.

Även om dagens Leicester inte plockar poäng på samma sätt som under guldåret, så är det ett svårslaget lag. Av de åtta senaste matcherna, alla tävlingar inräknade, så har Leicester endast förlorat en. Den förlusten kom mot Manchester City. Det krävs med andra ord en bra prestation för att kunna åka hem med tre poäng. Att bara ställa ut skorna och hoppas på att en individuell prestation kommer att avgöra är inte lösningen. Leicester har flera högkvalitativa offensiva spelare som, om de vaknar på rätt sida, kan prestera mot alla lag i ligan. Därför gäller det att inte göra om misstaget från West Bromwich-matchen och gå på halvfart första halvleken.

Läget i truppen är någorlunda oförändrad jämfört med senast. Det har skrivits i media om en dispyt mellan Rose och Pochettino, men sanningshalten från de källorna brukar inte vara skyhöga, så det behöver inte betyda något. Rose var dock inte med i truppen senast och är han utanför även denna match så kommer det att spekuleras mer kring detta. Hur som helst så har det inte kommunicerats ut någon information kring någon ny skada kring Rose, så mest troligt är att Rose är tillbaka i startelvan.

I trebackslinjen saknar vi fortfarande Toby Alderweireld som med stor sannolikhet är borta större delen av december också, vilket även gäller för Wanyama. På innermittfältet saknas Harry Winks, som dragit på sig en sjukdom. En som är på väg tillbaka är däremot Erik Lamela. I en intervju under måndagen så berättade Pochettino att Lamela slåss om en plats i truppen. Väldigt glädjande nyheter!

Efter två raka förluster på bortaplan i Premier League är det nu dags att vända bortatrenden. Tre poäng är nästan ett måste, då samtliga topp-6-lag har överkomligt motstånd den här omgången. En favorit i repris med 6-1 hade ju inte varit helt fel. COYS!

Förväntad startelva:

Lloris – Dier, Sánchez, Vertonghen – Aurier, Dele, Dembele, Rose – Son, Eriksen – Kane

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.