Dortmund – Tottenham 1-2.

Inför matchen var jag väldigt nyfiken på hur Poch skulle mönstra laget. Skulle han vila spelare och satsa på att avgöra gruppen hemma mot Apoel, eller skulle han gå all in och försöka avgöra redan ikväll? Det blev det senare då han ställde upp med i stort sett starkaste laget.

Laget kändes på förhand väldigt offensivt med Kane, Alli, Eriksen och Son alla från start. På kanterna valdes de offensivare alternativen Rose och Aurier. Men laget visar att vi kan spela disciplinerat försvarsspel även med en lite offensivare startelva.

Domaren blåser igång den första halvleken och man förväntar sig nästan en tokpress från Dortmund. Men den uteblir och istället börjar Tottenham bäst. Redan efter två minuter är Son på väg igenom, men en försvarare hinner precis dit. Nån minut senare slår Winks en fin hörna och Alli är väldigt nära att komma först på den men bollen smiter retfullt förbi. Bägge lagen är lite försiktiga i sitt spel, ingen tänker bjuda på några extra ytor till andra laget. Dortmund kommer in i matchen lite mer och efter en väldigt misslyckad offsidefälla så kommer Aubameyang fri, men Lloris kommer fint ut och stör. Tottenham fortsätter spela ganska bra och strax innan matchminut trettio så skapar Son 2 hyfsade läge, men utan resultat. Istället får Aubameyang ett nytt friläge efter en fantastisk framspelning och den här gången missar han inte. Han sätter bollen lågt ner till vänster om Lloris. Efter målet går vi framåt lite mer. Rose och Aurier kommer högre upp i planen och vi börjar skapa fler farliga chanser. Eriksen borde kvitterat efter ett fint inspel som han klipper till direkt på men Dortmunds målvakt gör en bra räddning. En ännu bättre räddning gör han nån minut senare när han utför en riktigt cirkuskonst och når ett avslut som håller på att smita in i bortre gaveln. Att vi inte gör mål på någon av dessa chanser är helt otroligt. Att vi ligger under när domaren blåser av för halvtid känns både onödigt och orättvist.

Andra halvlek blåses igång och vi börjar precis som i första lite bättre än Dortmund. Det hinner gå knappt en minut innan Alli hittar in med bollen till Kane som på klassiskt manér placerar in 1-1 vid första stolpen. Skönt och väldigt rättvist! Efter målet fortsätter vi vara det lite bättre laget, men utan att skapa några direkta chanser. Alli känns till att ha sjunkit lite neråt i banan och blir allt mer involverad i spelet. Är också Alli som får nästa chans genom ett långskott efter en fin klack av Kane. Fint spel, men blev tyvärr inte speciellt farligt. I den sextionde minuten så stressar Kane förtjänstfullt Dortmunds Bartra som slår bollen rakt till Alli och vi får ett riktigt bra omställningsläge. Tyvärr når inte Allis pass fram till Son. Men femton minuter senare ska det gå bättre. Alli tar sig fint in i straffområdet och spelar in bollen till Son som riktigt snyggt smeker upp bollen i krysset. Underläget är vänt och vi är just nu klara gruppsegrare. Nu spelar vi bra och Eriksen är strax efter målet nära att knoppa in 3-1, men avslutet går strax utanför. I den åttionde minuten gör Poch sitt första byte och Dembele ersätter Alli. Dortmund gör nu ett sista försök att komma tillbaka i matchen och är nära att kvittera men Dier bryter fint ut till hörna. Fler byten blir det nu och Llorente och Sissoko ersätter Kane och Eriksen. Precis innan klockan når nittio spelade minuter får Llorente ett gyllene tillfälle att stänga matchen, men hans förstatouch får Janssen att framstå som Messi och det enda han lyckas med är att sänka Dortmunds målvakt som tvingas byta. Riktigt uselt gjort.
Men efter det här orkar inte Dortmund försöka mer och efter nästan sju minuters övertid så blåser domaren av. En härlig seger och vi är klara gruppvinnare!

Vad ska man då säga om matchen? Först och främst så gjorde ju Poch med facit i hand helt rätt. Han startade med bästa laget och fick segern som säkrade gruppseger och en förmodad lättare lottning i nästa runda. Nu kan vi vila hela laget om vi vill i nästa match mot Apoel och ändå inte riskera något.

Tycker vi gör en riktigt bra match. Trots underläge i paus så är vi det bättre laget. Sen i andra halvlek är det inget snack utan vi är ju närmare 3-1 än Dortmund är 2-2.

Bäst i ett bra Tottenham tycker jag Rose är. Han är inte riktigt på topp än, men gör en riktigt bra match ikväll. Även Sanchez sticker ut lite extra. Han ser trög och slö ut, men han hinner ändå alltid få iväg bollen.

Enda negativa är väl Llorentes inhopp. Han fick ett gyllene tillfälle att spräcka sin nolla, men försöket var rent utav pinsamt. Tyvärr känns det som att han drabbats av samma förbannelse som Soldado och Janssen drabbades av. Han ser helt oduglig ut helt enkelt.

Nu laddar vi om inför lördagens match mot WBA!