Inför Dortmund – Tottenham

En tuff helg – to say the least. Det finns ingenting så tufft som att förlora ett North London-derby, det är jobbigt på alla plan. Jag hoppas att spelarna kan hantera detta bättre än vad jag kan.

Imorgon handlar det om att säkra den första plats i gruppen som en seger ger oss. Det handlar om att kriga till oss en seger. Vårt fruktade kontringsspel blir nyckeln, och även om den profetian fick en törn i helgen så tror jag inte att matchplanen kommer att ändras. Vi har råd att förlora denna matchen för att sedan vinna mot APOEL i sista. Men samtidigt hade det betytt en hel del att ta en vinst, eller åtminstone poäng, i denna matchen. För efter helgens förlust behöver vi skaka av oss detta, vi behöver visa världen att vi är på riktigt. Och det gör man genom att skaka av sig en tung förlust och köra på tre dagar efteråt. En redan skadedrabbad trupp kommer att få roteras.

Jag tror att Kane vilas i matchen på tisdag. Harry behöver minuter, visst, men varför ska han riskera en skada på honom i en i sammanhanget relativt obetydelsefull match? Jag tror att Winks går in från start, detsamma med Aurier och Son.

Borussia Dortmund kommer från en tid av dåliga resultat. På de åtta senaste matcherna har laget noll segrar, vilket är helt otroligt för ett lag av denna kalibern. I dubbelmötet i CL mot APOEL, ett lag från den cypriotiska förstaligan ska sägas, skrapade laget ihop två (!) pinnar, väldigt anmärkningsvärt. Den för säsongen nya tränaren Peter Bosz har många problem att lösa, och sover nog inte så gott om nätterna längre. Den store anfallsstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang har inte levererat, och om hans värde var lågt redan i sommaren transferfönster så har det nog sjunkit ett tiotal procent till nu i höst. Marco Reus slog upp en redan hämmande korsbandsskada och kommer att vara borta till slutet av februari. Det går inte bra för Dortmund nu, och det är väl tur det för oss.

Matchbilden kommer att bli ett pressande Dortmund, det kan dem bevisligen göra hemma på Westfalen. För ett par år sedan var jag och såg oss spela en redan förlorad retur i Europa League mot Dortmund, och jäklar vilket tryck det var. Tottenham kommer att ligga på defensiven och kontra, ett spel vi visat att vi behärskar och kan hantera denna säsongen. Jag är nöjd med den matchbilden, eftersom målet med denna matchen är att vinna utan att ta några risker. Det må vara svårt, men ingenting är omöjligt.

Cesar Fältskär

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.