Eriksen sköt Danmark till VM.

Med ett fantastiskt hat-trick sköt Christian Eriksen sitt Danmark till VM i Ryssland nästa sommar. Matchen slutade 5-1 till Danmark mot ett ganska blekt Irland. Dansken sållar sig därmed till en rätt gedigen skara som hoppas få åka till Ryssland. Här kommer en liten presentation över våra spelare som är aktuella för sina länders VM-trupper:

I Belgien känns våra försvarsgeneraler Toby Alderweireld och Jan Vertonghen självklara. Mousa Dembele lär också få följa med om han bara kan hålla sig frisk under våren. Men han är inte lika självskriven som man kan tro, då han har svårt att ta en startplats i Belgien.

I det engelska landslaget kryllar det ju av Tottenhamspelare. Kane, Alli, Dier och Rose är självskrivna i truppen. Trippier och Harry Winks får också anses ha väldigt goda chanser att få hänga med till Putins land.

Om inte Fernando Llorente gör en utomjordisk vårsäsong så kommer han få följa sitt Spanien hemifrån tv-soffan.

I Frankrike hittar vi Hugo Lloris som givetvis kommer få njuta av den ryska sommaren. Även Moussa Sissoko åker med det franska landslaget om formen inte totalhavererar under våren.

Davinson Sanchez är självskriven i sitt Colombia, så det är bara till att packa trunkarna.

Om Erik Lamela vill åka med till Ryssland tillsammans med Messi och hans Argentina så måste han först och främst bli frisk från den mystiska skada som besvärar honom. Sen måste han nog hitta en ordentlig formtopp om han ens ska vara nära en VM-trupp.

Heung Min Son är den stora stjärnan i sitt Sydkorea och kommer bära laget på sina axlar nästa sommar.

Till sist då Christian Eriksen som i Danmark förmodligen är det första namnet Hareide skriver ner på laguppställningen.

Nu hoppas vi att våra VM-aktuella spelare verkligen höjer sig ännu ett snäpp och verkligen visar att dom förtjänar sina landslagsplatser. I så fall har vi en trevlig säsong att se fram emot.

Men nu får det vara nog om landslagen, på lördag är det äntligen dags för de liljevita att spela match igen. Vi möter något obskyrt lilleputtlag från London har jag för mig. Låt oss visa vilka som bestämmer. North London Is Ours!

COYS!!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.