Fans i Fokus: Mathias Wallmon

Nu är det äntligen dags att titta närmare på ett av alla härliga Tottenhamfans igen. Denna gång fokuserar vi på en av våra duktiga skribenter på THSS hemsida.

Namn/ålder?
Mathias Wallmon, 31 år.

Bor/familj?
Bor i Göteborg med sambon Sara och dottern Livia

Sysselsättning?
Videofotograf och redigerare på ett produktionsbolag i Göteborg.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?
Jag hade under många år inget favoritlag i Premier League. Det förändrades runt 2005, när jag skulle hitta ett bra lag att spela med i datorspelet Football Manager. Tottenham hade precis värvat Edgar Davids, som på den tiden var en av mina absoluta favoritspelare, vilket gjorde att valet föll på Londonklubben. Sedan den dagen har Tottenham alltid haft en plats i mitt hjärta.

Har du några favoritspelare genom tiderna?
Edgar Davids har jag redan nämnt även om han inte stannade länge i Tottenham. Rafael Van der Vaart är en annan favorit som tyvärr lämnade för tidigt enligt mig. I laget idag är det svårt att inte älska Kane, men jag vill ändå slå ett slag för Vertonghen som bara blir bättre för varje säsong.

Någon favoritmatch?
5 maj 2010. Manchester City – Tottenham. 37:e omgången. Peter Crouch avgör med sitt mål i 82:a minuten och säkrar Champions League-spel framför just City. En fantastisk match som avslutade en fantastisk säsong.

Hur laddar du upp inför matcherna?
Jag brukar läsa intervjuer med Pochettino, titta på videoklipp på tidigare matcher samt lugna nerverna med en öl. När matchstarten närmar sig åker matchtröjan på. Vid förlust så åker tröjan ner i tvättkorgen, vid vinst återanvänds tröjan till nästa match, vidskeplig som jag är.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?
Jag är stockholmare i grunden och håller därför även på Hammarby.

Intressen förutom Tottenham?
Är förutom sjukt fotbollsintresserad även lite utav en filmnörd. Håller just nu på att beta av ”1001 filmer du ska se innan du dör”, där Steven Jay Schneider listar just dessa filmer. Jag spelar även innebandy i div. 4.

Hur ofta åker du och tittar på Tottenham?
Förra säsongen blev det en resa. Hemma mot Swansea i december och en härlig 5-0 seger. Nu har vårt första barn precis anlänt, så det är inte helt säkert att jag får till en resa denna säsong, men när den nya arenan står klar så ska jag ta mig dit så fort jag kan.

Tankar angående de senaste matcherna i liga och cuper?
Den senaste veckan har varit riktigt tung, med först förlusten i ligacupen och sedan förlusten mot Manchester United. Vad som känns lite oroväckande är att det såg så uddlöst ut. Visst, Kane spelade inte, men det ska ändå finnas tillräckligt med spetskvalitet i laget för att kunna skapa fler målchanser. Å andra sidan, hade Dele Alli satt sitt läge mot United och att vi sedan vunnit matchen så hade känslan varit helt annorlunda idag. Då hade även förlusten i ligacupen varit glömd. Det är små marginaler och förhoppningsvis så har vi dem på vår sida i matcherna här framöver istället.

Har vi tappat möjligheten att vinna ligan nu eller är det för tidigt att säga?
Jag vill säga nej, men när man tittar på tabellen så ser det väldigt svårt ut. Jag försöker dock intala mig att City även förra året såg riktigt starka ut i början av säsongen för att sedan tappa spelet rejält. Det krävs nog ett liknande tapp för att de inte ska vinna PL denna säsong. Men hoppet är det sista som överger mig och så länge det är teoretiskt möjligt så ser jag Tottenham högst upp i tabellen efter 38 omgångar.

Vad är dina tankar kring FA-cupen? Tycker du att Tottenham ska gå in för att försöka att vinna den?
Att satsa på FA-cupen kan vara viktigare i år än tidigare. Vi har flera spelare som har utvecklats enormt vilket skapat intresse hos några av de större klubbarna i Europa. Ska Tottenham kunna behålla dessa spelare så tror jag att det kommer att krävas titlar. Stora spelare vill vinna titlar och känner de att de inte kan göra det hos oss, så kan dessa spelare bli sugna på nya äventyr. Därför skulle en FA-cuptitel visa att det går att vinna titlar i Tottenham och att det här är ett projekt som fortsätter att utvecklas.

Vad är din roll inom THSS?
Jag är skribent på hemsidan där jag mestadels skriver införrapporter och matchreferat.

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?
Du är en del av en härlig gemenskap där du kan träffa många likasinnade på alla de aktiviteter som THSS arrangerar.

Ett stort tack till Mathias för att du tog dig tid att svara på mina frågor! Jag vill även tacka dig och dina kollegor på THSS redaktion som lägger ner så mycket tid på att skriva på vår hemsida!

COYS

/Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*