Tottenham – Real Madrid 3-1 (Champions League)

Tottenham – Real Madrid 3-1

Ja vilken underbar kväll det blev. Tottenham – Real Madrid 3-1. Låt det sjunka in. Vi slår alltså världens bästa klubblag med 3-1 och jag är inte ens överraskad och lyrisk. Utan känslan är mer att det här är prestationer vi börjar vänja oss vid. Missförstå mig inte, är överlycklig över prestationen och resultatet, men det är inte den ohämmade glädjen som jag kände när vi körde över Inter hemma på WHL. Då var det mer överraskande. Nu trodde jag på allvar inför matchen att vi kunde vinna. Det om något visar hur långt Poch har tagit detta laget.

Innan matchen efterlyste jag att vi skulle våga och det gjorde vi verkligen. Vågade på ett väldigt smart sätt. Vi lät Real ha boll men så fort chansen dök upp så ställde vi om med mycket folk. Underbart att se.

Poch ställde väl upp med hyfsat väntat lag. Han valde de lite tryggare ytterbackarna, vilket visade sig vara ett genidrag. När Dembele inte är riktigt återställd så fick Winks chansen igen. Alli tog plats strax bakom Kane medans Son fick sätta sig på bänken.

Det är Tottenham som börjar den 1:a halvleken klart bäst. Genom fantastisk rörelse på mittfälts och anfallsspelarna så lyckas man ständigt göra sig spelbara och hitta luckor på Reals planhalva. Real är absolut inte ofarliga, men Winks och framför allt Dier gör ett fantastiskt jobb i defensiven. Vi skapar en del ”nästan” läge första 20 men avsluten stämmer inte riktigt. I den 22:a minuten får Toby för sig att han ska köra ett riktigt solonummer, han tar sig ända in i Reals straffområde men hela utflykten slutar med en klassisk gubbaskada. Med en sträckning i baksida lår så blir det byte direkt. In kommer Sissoko som tar plats på mittfältet och Dier kliver ner på Tobys plats.

Men efter regn kommer solsken sägs det ju, vilket visar sig stämma bra här. Winks drar iväg en grym passning till Tripper som direkt slår den i mitten till en ensam Alli och vi har 1-0. Ett mycket rättvist mål som kommer efter fantastiskt spel. Målet väcker Real som hittills sett ganska oinspirerat ut. Dom skapar ett bra tryck mot Tottenhams mål, kommer till en del farliga lägen men deras avslut är inte tillräckligt bra. Sista fem minuterna tar vi oss in i matchen igen, får även ett gyllene läge att utöka när Kane får ett bra läge efter att Sissoko missat bollen i bra skottläge. Men 1-0 står sig.

2:a halvlek blåses igång och det är Madrid som försöker mest. Man försöker komma runt på kanterna och spela in bollen i mitten men vårt försvar är obevekligt. Alla offrar sig och trots att man säljer sig väl billigt ibland så finns det ständigt en lagkamrat som täcker upp bakom. Strax efter klockan passerat 50 spelade så får nog de flesta Spursfans hjärtat i halsgropen när Lloris skadar sig efter en kollision med Ramos. Men precis när vi ser Vorm byta om så sticker Alli upp i en kontring. Han håller i bollen, håller i bollen och håller i lite till innan han drar iväg ett skott som touchar en försvarare innan den letar sig in till 2-0! Målet verkar ha en helande effekt på Lloris och Vorm får dra på sig överdragskläderna igen. Här kommer nu Reals farligaste chans. Tottenham får inte ut bollen från straffområdet och Real kommer till flera farliga avslut. Farligast blir det när Ronaldo räddar Ramos avslut på mållinjen, vilket vi tackar ödmjukast för. Gör man inte mål där blir man straffade och mycket riktigt. I en fin kontring får Kane fram bollen till Eriksen som ensam med målvakten inte gör något misstag. 3-0!

Efter målet känns det nästan som att Real ger upp. Tottenham rullar runt bollen och publiken hurrar vid varje passning. Winks får välförtjänta applåder när han byts ut mot Dembele, Llorente ersätter Kane i 78:e minuten. Men helt plötsligt får Ronaldo en chans och vips är det reducerat med 10 minuter kvar. Real får blodad tand och öser på med allt dom har men kommer inte närmare än 3-1. Istället är det Alli som är närmast mål när han nickar utanför i väldigt bra läge. Matchen avslutas med en het batalj mellan Ramos och Dembele där den sistnämnda går segrande ur striden. Matchen är slut!

Efter en sådan här match förtjänar många väldigt mycket beröm. Men tycker ändå några sticker ut lite extra. Givetvis Poch som lyckas perfekt med laguttagningen, Trippier är fantastisk med sina inlägg. Alli ska givetvis hyllas för sina 2 mål och Vertonghen stoppar allt och alla. Men idag tycker jag Eric Dier är allra bäst. Hans första halvtimme är ta mig tusan ren och skär fotbollsporr. Han bryter, täcker ytor, tacklar och samlar boll precis så bra som en defensiv mittfältare ska göra. Sen flyttas han ner som mittback och fortsätter vara riktigt bra. Måste kännas skönt efter senaste tiden.

Nu njuter vi av det här och sen laddar vi om inför helgens match.

COYS!

Christian Berg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*