Inför Tottenham – Real Madrid

To be or not to be, det är ju den stora frågan här. Ni vet säkert vem jag syftar på, så viktig har han ju blivit för oss och för laget i vårt hjärta. Givetvis syftar jag på Harry Kane, den lilla fula ankungen som utvecklats till den finaste av svanar. Han är ju skillnaden mellan att gå in med stora förhoppningar i en sådan här match eller att bäva för den. Harry tränade med laget idag tisdag och kommer testas på matchdagen för att se om kroppen håller. Min gissning är att han verkligen inte vill missa denna matchen och kommer till spel.

En som definitivt kommer missa matchen är Wanyama. Kom ju ut rykten att han skulle missa resten av säsongen, men nu verkar han vara tillbaka i lätt träning. I övrigt ska truppen numera vara skadefri så Poch har en del angenäma beslut att ta när det kommer till startelvan.

Rent formationsmässigt tror jag vi kommer starta med 5-3-2 igen. Det lyckades bra sist borta mot Real och fast vi nu har hemmaplan så tror jag vi kommer låta Real vara det bollförande laget. Precis som hemma mot Dortmund så kommer vi ligga lite lägre och vara redo för snabba omställningar.

På målvaktssidan är det ju inget snack, Hugo Lloris kommer starta matchen, De tre mittbackarna känns väl också ganska givna. Toby, Davinson och Verth tror jag får chansen här. Sen blir det lite knivigare på ytterbacksplatserna och på det centrala mittfältet. Väljer Poch de lite tryggare Davies och Trippier framför de kamikazeebackarna Rose och Aurier? Eller väljs en av varje? På det centrala mittfältet anser jag Eriksen som given. Sen finns där då 2 platser till som Dier, Winks, Dembele, Alli och Sissoko tävlar om. I anfallet startar Kane tillsammans med någon ur trion Llorente, Son och Alli.

Det var länge sedan jag längtade efter en match såhär mycket som jag gör efter denna. Dels har vi två förluster bakom oss, men framför allt för att det här är världens chans att visa upp hur bra vi kan vara. En match mot Real på ett utsålt Wembley, mycket bättre kan det väl knappast bli? Det är de här matcherna vi vill se, det här är matcher som spelarna vill spela. Låt oss hoppas det syns under själva matchen. Glöm aldrig: To Dare Is To Do!

Trolig startelva:

Lloris
Trippier-Toby-Davinson-Verth-Rose
Dier-Dembele-Eriksen
Kane-Alli

COYS!

Christian Berg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*