Inför Manchester United – Tottenham

Berg och dalbana hit, berg och dalbana dit. Ena veckan storspel mot Real Madrid borta, andra veckan dåligt spel mot West Ham hemma. Höga toppar och låga dalar. Det låter som det gamla Tottenham som vi en gång i tiden var vana vid. Idag är det inget som vi känner igen. Men matchen mot West Ham i onsdags trots rotering i elvan så är det ingenting med det som kan anses vara godkänt. Möjligtvis stunder i första halvlek.

Men nu är det ny match och nya möjligheter. Old Trafford och Manchester United står på schemat. Tidig lördagsmatch som jag på något sätt kan gilla. Kan bli en fin start på helgen. I detta fall så krävs det en otrolig höjning av laget från i onsdags för att det skall bli fallet.

United borta är inte var det en gång i tiden varit. För 5-6 år sedan under Sir Alex Ferguson tiden så kändes detta möte helt hopplöst. Men idag så känns det som att vi alltid har en chans. Såklart, blir det tufft och United har startat denna säsong bra men om man har spenderat 4-5 miljarder på ett par säsonger så vore det väll konstigt annars.

Till matchen då. Som sagt så har ju United startat denna säsongen fantastiskt. Iaf enligt media. Tottenham har inte börjat lika bra men vi ligger faktiskt innan denna matchen på tjugo poäng vardera. En mardröm för alla Tottenham supportrar är ju såklart ryktena om att Harry Kane är skadad. Ingenting som har blivit bekräftat ännu och vi håller alla tummar och tår som vi har. Kane är Kane och det säger sig självt att vi behöver honom. Men också med tanke på vilken fantastisk målform han är. En match utan honom innebär troligtvis att Llorente kommer till spel vilket inte är det samma. I övrigt bör vi kunna ställa det bästa tänkbara lag på fötterna. United i sin tur lär fortfarande sakna en av deras viktigaste kuggar i Paul Pogba, vilket hade varit bra för vår del då denna man även han startat säsongen bra och har varit en viktig del i Mourinhos lagbygge.

Jag tror vi har en bra chans på lördag och bör kunna skaka United. Jag kan tänka mig att Son kommer att spela framåt och då kommer troligtvis matchbilden se ut som mot Liverpool senast. Vi ligger ganska lågt och försöker gå på kontring där då Son kommer bli väldigt viktig. Jag tror på minst ett kryss här men om Kane är med så tror jag vi kommer hem med alla tre poäng. Mitt tips blir därför 1-2 och att Kane och Son gör varsitt framåt.

Möjlig startelva:
Lloris
Toby Sanchez Vertonhen
Aurier Eriksen Dier Davies
Son Kane Alli

Jimmy Jonevret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*