Inför: Real Madrid – Tottenham Hotspur

Vi har ALLT att vinna…….

Dessa fem ord klingar starkt och gott i min skalle såhär ca 22 timmar innan avspark i Madrid. Hemmalaget Real Madrid, eller om man så vill; Los Galacticos, Los Blancos, Los Merengues (”kärt” barn har många namn?!) som är dubbelt regerande Champions League mästare får nu möta ungtuppiga Tottenham Hotspur som kommer på besök till Bernabéu Stadium i den tredje matchen i grupp H.

First things first, alla tror på Real Madrid. Världens alla spelbolag, de småupphöjda fotbolls-”kunniga” på jobbet, mina vänner (med något förpestade lagsympatier) samt tugget på sociala medier speglar ett tydligt favoritskap hos den spanska giganten. Det spelar ingen roll att vår gamle gode Gareth Bale är skadad eller att deras form sviktat smått under hösten. Frågan är icke OM Real Madrid kommer att vinna, frågan är snarare hur många läderkulor som Hugo Lloris luttrat behöver plocka ur nätmaskorna bakom sig.

Med detta sagt….. så klingar som sagt de där fem orden ändå rätt starkt och gott i min skalle. Ja jag känner verkligen att ”Vi har ALLT att vinna.”

Det är den känslan och den inställningen som vi MÅSTE ha med oss på planen när domarens salivfyllda instrument blåser igång matchen imorgon kväll. Vi kan ej ge upp på förhand och spela med hängda huvuden från start. Är det något som Pochettino har lärt sina mannar under de senaste två säsongerna så är det att plocka fram en taktik som överraskar och spelar på det oväntande. Snabbt inflik till hur vi bröt ned Chelsea hemma på White Hart Lane strax efter nyåret. Något liknande hoppas jag innerligt att han lyckas ta fram imorgon kväll. Jag tror verkligen inte att Pochettino har lämnat eller kommer att lämna något åt slumpen. Han är noga och han är en taktiker. Det kommer även bli mycket intressant att se hur vår ledstjärnor Harry Kane, Toby Alderweireld & Jan Vertonghen samt Hugo Lloris står sig både mentalt och fysiskt i en sådan här match.

 

Spelare och startelvor:

Det är banimej inte lätt att, med säkerhet, förutspå vår start-XI för kvällen. Dele Alli är fortfarande avstängd, Ben Davies är skadad och Victor Wanyama likaså. Danny Rose följde något överraskande med i matchtrupp och även Mousa Dembele som båda dras med skador men som ändå tränar med laget. Herr Rose får alldeles säkerligen ingen speltid men läget kring Dembele är mer osäkert. Han är verkligen en spelartyp vi behöver ha i en match av den här kalibern så jag hoppas att han mäktar med att spela iallafall ca 60 minuter.

Min gissning ser ut som följer:

3-4-2-1:

Lloris

Alderweireld – Sanchez – Vertonghen

Aurier – Dier – Dembele (Winks) – Trippier

Eriksen – Son (Sissoko)

Kane

 

Alternativt:

4-2-3-1:

Lloris

Trippier – Alderweireld – Sanchez – Vertonghen

Dier – Dembele (Winks)

Aurier – Eriksen – Son (Sissoko)

Kane

 

Förväntad matchbild:

Jag är för nervös och alldeles för vidskeplig gällande detta speciella möte att jag helt väljer att stå över det moment som handlar om att förutspå ett matchresultat. Alla fantastiska taktikgenomgångar, tuschpennor på whiteboardtavlor och redogörelser för hur Tottenham faktiskt rent praktiskt SKALL vinna över Real Madrid lämnar jag härmed därhän. Det enda jag kan förmedla på ett ärligt och uppriktigt sätt är att jag tror på känslor och passion, jag tror på överraskingar samt sist men verkligen inte ens nästan minst….;
JAG TROR PÅ TOTTENHAM HOTSPUR!

 

Matchinformation:
Avspark: Tisdag 17/10 kl.20.45 svensk tid.
Tvsändning: Viasat
Arena: Matchen spelas på The Santiago Bernabéu Stadium


”Det är ju ändå trots allt så att ”Matchday” är den bästa dagen på veckan. Så därför befaller jag er alla att svida på er matchtröjan och stötta laget via era tv-apparater!”

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.