Fans i Fokus: Johannes Manninen

Efter en liten paus fortsätter vi med att fokusera på oss fans och denna gång för vi lära känna Johannes Manninen.

Namn/Ålder?

Johannes Manninen, 30 år, född 4 januari 1987

Bor/familj?

Bor i Märsta sedan mitten av februari 2017. Sambo Tiffany från Belgien.

Sysselsättning?

Logistiker. Lagerarbetare på Bonnier Samdistribution i Rosersberg. Studerar Nederländska på Medborgarskolan denna höst. Har varit på språkstudier i Sydney, Australien.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Hösten 2004. Jag var 17 år och föräldrarna frågade om jag ville åka till London för att se Premier League. Jag sade ja, vilka spelar? Tottenham – Charlton på White Hart Lane. Åkte dit i november 2004 med pappa och det var första gången för mig till Storbritannien. Det var en häftig upplevelse trots att Spurs förlorade 2-3. Nästa dag köpte jag min första Spurs tröja på Lillywhites vid Piccadilly Circus och när jag sen kom hem insåg jag att Tottenham är det bästa laget i världen.

Har du någon favoritspelare genom tiderna?

Svårt att säga, men det finns många riktigt bra spelare.

Någon favoritmatch?

Svårt att säga vilken match var min favoritmatch, men jag kommer fortfarande ihåg hur Spurs spelade på mitt 18-års dag (4 januari 2005) Manchester United borta på Old Trafford. Pedro Mendes skjuter ett skott från halva planen och målvakten Roy Carroll tappar in bollen i mål, men domaren eller assisterande domaren ser aldrig att bollen var inne. Matchen slutade 0-0.

Hur laddar du upp inför matcherna?

Har tyvärr inte Viasat Sport kanalerna hemma så jag kan inte se så många matcher. Om jag är i England för att se Spurs live blir det några öl på puben innan.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

FC Haka från Valkeakoski, Finland eftersom min morsa kommer därifrån och jag har sett de live nästan varje år sedan jag var liten. RSC Anderlecht eftersom min belgiska flickvän har haft säsongsbiljett till de och jag har sett 4 Anderlecht matcher live sedan 2011. Finlands och Belgiens landslag.

Intressen förutom Tottenham?

Resor och löpning. Har bla varit i Kina, Singapore, Malaysia, Australien, Island, Ryssland och de flesta Europeiska länder.

Nu när transferfönstret är stängt, vad tycker du om nyförvärven och försäljningarna?

Vi fick ett bra pris för Kyle Walker.

Hur gör du för att följa Tottenham om du är ute och reser i övriga delar av världen?

I mars 2016 hade jag samling med Australia Spurs i Sydney i samband med NLD som slutade 2-2. Åker till New York i slutet av oktober i år och hoppas kunna ha samling med NY Spurs i samband med Real Madrid matchen. På Facebook har jag aktivt kontakt med Spurs-fans i bla. Belgien, Finland, Tyskland, USA och England.

Åker du ofta över till England och tittar på Tottenham? Har du någon resa planerad denna säsong?

Såg min första Spurs match live på White Hart Lane november 2004. Spurs – Charlton. Efter det dröjde det närmare 10 år innan jag såg min nästa match och det var träningsmatch mot Celtic på Olympiastadion i Helsingfors. Sedan tog 2år till innan jag såg nästa match och det var mot Monaco på Wembley hösten 2016. Var även på White Hart Lane i våras och såg AFC Bournemouth. Det blev 2 matcher förra säsongen. Har inte bestämt än ifall jag åker denna säsong eller inte. Om det blir så får det bli på våren. Nästa säsong åker jag gärna när den nya arenan är färdig.

Tankar om de första matcherna?

Skönt med seger borta mot Newcastle i första matchen. Alltid bra att börja med seger. Hemmamatchen mot Chelsea slutade olyckligt med sent segermål av Chelsea. Spurs spelade riktigt bra, men kan bara inte vinna på Wembley. Den trenden måste brytas.

Hur tror du att det går för Tottenham i ligan och de olika cuperna denna säsong?

Det hänger väldigt mycket på om de börjar vinna på Wembley. De är med och slåss om Champions League platserna, men någon ligatitel tror jag inte på. Jag tror tyvärr inte på någon titel denna säsong.

Vem kommer att bli årets spelare och vem kommer att få sitt genombrott tror du?

Harry Kane om han fortsätter att ösa in med mål. Davinson Sanchez är en talangfull, mångsidig spelare som verkar kunna spela både centralt i försvaret, på en kant och på det defensiva mittfältet. Jag såg Europa League finalen live mellan Ajax och Manchester United på Friends Arena i maj.

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?

För att visa sitt engagemang för sporten och delta i roliga aktiviteter som bowling och fotbollsturnering.

Jag tackar Johannes för att han tog sig tid att svara på mina frågor!

COYS

/Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.