Inför Huddersfield – Tottenham

På lördag spelar Tottenham sin tredje raka bortamatch. Den här gången bär det av till John Smith’s Stadium där Huddersfield Town står för motståndet. Huddersfield har stått för en enastående prestation på senare år som förtjänar att berömmas. År 2003 degraderas Huddersfield till den engelska fjärdedivisionen och har efter det lyckats avancera hela vägen till att den här säsongen spela i Premier League. Väldigt imponerande!

Hur bra är då denna nykomling? Tittar vi i tabellen så finner vi dem på en åttondeplats med endast en förlust på sex matcher. Dessutom har försvaret varit väldigt starkt och endast Manchesterklubbarna har släppt in färre mål. Spelschemat har dock varit väldigt snällt inledningsvis så mötet med Tottenham blir det första riktiga testet. Men självklart ska vi inte underskatta detta motstånd. Det är trots allt en motståndare som hållit nollan i fyra av sex Premier League-matcher hittills, vilket är bra oavsett motstånd.

Tottenham kommer till spel med tre raka segrar i ryggen, trots flera skador och stumtals hackande spel. Vi får se det som ett enormt styrkebesked att Tottenham, trots en ganska svag inledning på säsongen, ligger på en fjärdeplats med bra häng på topplagen.

Skadeläget i truppen är oförändrad sen matchen mot Apoel. Lamela, Dembele, Rose och Wanyama är definitivt borta. Aurier är avstängd efter det röda kortet mot West Ham förra helgen. Eriksen har varit sjuk i veckan men är åter i träning. Pochettino uttalade sig under torsdagen där han antydde att vi borde se en Eriksen i startelvan på lördag.

Alternativen är därför inte allt för många när Pochettino ska välja startelva. På mittfältet gjorde Winks en bra insats senast i Champions League, men jag har ändå en känsla av att Sissoko ändå går före just nu.

Förväntad startelva:

Lloris – Verthongen, Sanchez, Alderweireld – Davies, Dier, Sissoko, Trippier – Eriksen, Alli – Kane

Trots att Tottenham har fem möjliga startspelare borta så ser laget väldigt starkt ut. Kane verkar göra mål på allt just nu och har på de fem senaste matcherna lyckats göra nio mål. Sissoko, som har fått oförtjänt mycket kritik senaste tiden, har spelat upp sig de senaste matcherna. Förhoppningsvis kan han fortsätta att höja sig de kommande matcherna.

Jag har en väldigt positiv känsla inför lördagen och är helt övertygad om att Tottenham tar sin femte raka bortaseger denna säsong. 0-3 blir resultatet efter två mål av Kane och ett av Alderweireld.

COYS!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.