Tottenham – Barnsley 1-0 (Ligacupen)

Tottenham är åter sådär ineffektiva som laget kan bli ibland. 25 skott mot mål, men endast 5 på mål, resulterade i en enda boll bakom Barnsleys Adam Davies. Det tog hela 62 minuter innan första registrerade skottet på mål kom, från Llorente.

Jag har tidigare skrivit om att Spurs kan bli statiska i sitt spel och att det ibland blir lätt att försvara mot det anfallsspel som Spurs visar upp. Llorentes ankomst skulle ju förändra detta genom att vi kunde styra om anfallsspelet i matcherna. Visst, Spurs ställde inte upp med bästa laget men spelare som Dembele, Alli, Vertongen och Sissoko bör kunna stötta upp de nya och de yngre spelarna på ett bättre sätt.

Redan i den tredje matchminuten hade nyförvärvet Juan Foyth en bra chans att nicka in bollen men missade från ett bra läge. Annars var det mycket av den vara vi numera ser när spelet blir lite hackande. Det skjuts från utanför målområdet, men skotten blir antingen för lättlästa eller för vida ur en dålig vinkel. Förutom Foyths chans hade Llorente ytterligare en nick som gick precis utanför i första halvlek.

Barnsley försvarade sig bra med tätt markeringsspel som tvingade Spurs att ta avslut långt utanför. Liam Lindsay hade också första halvlekens bästa chans när han missade mål från nära håll och utifrån vad rapporterna visade så kunde Spurs tacka sin lyckliga stjärna att de inte blev tvungna att jaga i underläge.

Under andra halvlek fortsatte skotten att hagla från Spurs men det var inte förrän i den 65 minuten som man lyckades lirka in bollen inne i målområdet och då högg Alli på chansen och bollen hamnade till slut i mål.

Spurs lyckades fortsätta jakten mot Wembley för en cupfinal och Barnsley ska slå sig själva på bröstet för en bra insats. De lyckades ju också ta sig till Wembley denna säsong.

Återigen klarar man inte av att förvalta bollinnehav och en hink med chanser. Skotten utifrån visar, tycker jag, på att man saknar den sista spetsen i anfallsspelet för att komma närmare mål än vad man gör. Kane blir tydligt den som tar de löpningarna och skapar de hetare chanserna både för sig själv och för andra. Jag vill heller inte döma ut Llorente helt för han behöver ett antal matcher innan han känner laget och tvärtom. Jag är övertygad att vi får se lite annat spel med honom senare under säsongen.  Dock måste Poch börja fundera på varför 9 skott hamnar helt utanför målramen men framförallt varför hela 11 skott blockas från motståndarna. Detta från ett lag som försvarar sig i Championships under halva. Jag får lite tillbakablickar från Bales sista säsong när laget sköt och sköt men det var inte förrän Bale fick ett bra läge i slutet av matcherna som bollen gick in. Jag vill tro att vi tagit ett antal steg framåt från den tiden, men ibland halkar vi tillbaka i gamla spår.

Poch vilade många spelare denna match och det tror jag kommer visa sig på lördag. Alli behövde en genomkörare till, samt ett mål, och dembele och Vertonghen mår inte sämre av lite tätt matchspel.  Vi fick inte se en Edwards i den liljevita tröjan men Oakley-Booth fick känna av ett par minuter och Walker-Peters ska enligt rapporterna spelat bra. Bäst matchbetyg enligt många sidor fick Trippier som visade bra känsla med sin högerfot.

Vorm

Walker-Peters, Foyth, Vertonghen, Trippier

Winks, Dembele (Dier 79´)

Son, Alli (Oakley-Booth 91´) Sissoko

Llorente ( N´Koudou 67´)

 

Nu tar vi nya tag och oavsett ineffektiviteten tar vi med oss vinsten på Wembley och blickar framåt. En tuff spelvecka är över, för nu, och vi går därifrån med två vinster och en oavgjord samt att vi ska glädja oss över att spelarna klarat av matchningen utan några större skador.

Referatet är skrivet utifrån BBC och Sky sports Live-uppdatering.

 

COYS

/Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*