Inför Tottenham – Swansea

Så, efter onsdagens fantastiska match mot Dortmund är det nu dags för spelare och fans att ladda om inför en ny match. Swansea kommer stå för motståndet i ännu en hemmamatch. Eftersom ”Wembleyspöket” numera är fångat, kokt i olja, rullat i tjära, doppat i fjädrar och numera tjänstgör som Chirpy så hoppas jag att vi kan lägga det bakom oss och vara så bra som vi faktiskt är även på Wembley. Många säger att resultaten på Wembley inte påverkat spelarna, men det är jag övertygad om att det gjort. Kanske inte just under matchens gång, men innan matcherna tror jag att tankarna funnits där. Nu tror jag spelarna känner sig mer säkra innan match, men framför allt tror jag att dom börjar vänja sig vid Wembleys lite större plan. Man har lärt sig hantera och använda de lite större ytorna som finns där. Förhoppningsvis kan det bli en rejäl fördel resten av säsongen.

Mot Dortmund såg vi väl för första gången att Poch verkligen anpassade sig mot motståndet. Vi gjorde en Mourinho, Conte eller Ranieri, parkerade bussen och satsade på omställningar. Någon sådan matchplan lär vi inte få se på lördag. Då kommer vi åter vara det bollförande laget som attackerar mot ett lågt spelande försvar. Swansea lär göra allt för att det ska bli så trångt som möjligt. Dembele, Eriksen och Alli blir oerhört viktiga då de är mästare på att arbeta på små ytor.

Om vi ska försöka gissa en startuppställning så tror jag vi återgår till 4-2-3-1 igen. Någon av mittbackarna får vila. Sen lär Trippier ersätta Aurier då Poch säkert vill ha tillgång till Trippiers fantastiska inlägg mot ett lågt stående Swansea. Dier lär fortsätta på mittfältet, frågan är om Dembele klarar en match till så tätt intill? Hoppas Winks får chansen om Dembele vilas, men mer troligt är väl att Sissoko får chansen igen efter en fin match mot Everton. Den offensiva mittfältstrion är väl ganska självskriven. Lär väl bli Son, Eriksen och Alli. Känns som om det är där vi har minst konkurrens just nu. För inte kommer Poch starta både Kane och Llorente? På topp startar Kane, han petas/vilas inte.

Jag hoppas att vi kör på med starkast möjliga elva för att sedan rotera ordentligt i veckans Ligacupmatch mot Barnsley. Lamela, Rose, Wanyama och N´Koudou är fortsatt skadade och kommer alltså inte till spel. Enligt Physioroom.com kan eventuellt den sistnämnda vara tillbaka men han lär knappast starta matchen.

Motståndarna Swansea tippades inför säsongen få det ganska tufft. Inte blev det bättre av att Gylfi Sigurdson såldes till Everton och förra säsongens skyttekung Fernando Llorente lämnade ju för världens vackraste klubb. Men sena värvningar av Clucas, Sanchez och Bony gör att det ändå finns lite hopp. Man har väl börjat säsongen ok. Vunnit borta mot Palace, kryssat mot Southampton och förlorat 2 matcher. Spelare att hålla ögonen på är givetvis den mycket spännande Renato Sanchez. Ska bli väldigt intressant att se vad han kan uträtta i PL. Sen återfinns ju vår egen ”Little Tom” på Swanseas mittfält. Tom Carroll har gjort det väldigt bra sedan övergången från oss och ska bli rolig att se.

Det här är en match vi ska vinna om vi ska vara med och tävla om en placering bland de fyra främsta. Så låt oss verkligen hoppas laget är med från början och gör processen kort med Swansea. För gästerna kommer garanterat vara laddade till tusen. För dom är det årets match att komma till Wembley och möta ett favorittippat Tottenham. Ingenting att förlora, bara in och ge allt.

Men visst vinner vi, det här är en mina vi inte ska behöva trampa på. 3-1 till Tottenham blir det. Två mål av Kane och ett av Dier.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.