Tottenham v Dortmund 3-1

Champions League är igång och innan match så satt man verkligen och önskade att man var på plats. Det var nästan så att man kände stämningen hemma i soffan. Dortmund kom med över 3000 supportrar till London och dom hördes precis som vanligt men inte skulle dom kunna överrösta den underbara Londonpubliken.

Sen var matchen igång och precis som jag skrev i inför-rapporten (förutom min glömska miss ang Allis avstängning) så stämde startelvan. Så nu med facit i hand så fick jag byta mitt tips rakt upp och ner med Son istället för Alli och tur skulle de visa sig vara.

4de minuten så slår Kane en djupledsboll till Son som löper loss och kommer ur vinkel och jag var beredd på att skrika sönder tvn men Sydkoreanen lyckades på något vis hitta en lucka och 1-0 satt som en smäck. Publiken lät i extas! VILKEN START!!!!

För er som inte läste inför-rapporten eller såg matchen så startade Tottenham så här:

Lloris
Alderweireld Davinson Verthongen
Aurier Dembele Dier Davies
Son Eriksen
Kane

Direkt efter målet så skulle Dortmund dra igång ett härligt driv i spelet medan Tottenham redan började backa hem. De kändes att de var något som inte stämde. Inte skulle vi låta Dortmund ta tag i taktpinnen inte? Jo men så var de och ger man dessa tyskar för mycket så utnyttjar dom de också. Sagt som de var sant så kom den nya Ukrainaren Yarmolenko i ett läge utanför straffområdet där han utan någon som helst tuff press enkelt kunna borra in bollen i Lloris bortre kryss! Aj aj aj!

Men efter regn kommer solsken och efter Augusti så regnar de inte i London. Inte om man heter Harry Kane i alla fall. Från samma vinkel, Från ingenstans så bryter Harry Kane igenom helt själv, och gör precis som Min Son gjorde. MÅL, från en riktigt dålig vinkel och 2-1 var ett faktum!!

Dortmund fortsatte att spela av halvleken med mycket mer bollinnehav än Spurs men resultatet i första halvlek skulle stå sig.

Andra halvlek startade i ett rasande tempo med halvchanser och helchanser åt båda hållen. Dortmund skulle t.om få ett bortdömt mål. Felaktigt visade de sig på reprisen och de var med ganska goda marginaler också.
Precis som de flesta matcher som böljar fram och tillbaka när sådana saker händer så slår de nästan aldrig fel att efter ett felaktigt bortdömt mål så brukar de ofta vara så att de vänder åt andra hållet istället. Och så sant som de var sagt så fick Harry Kane utöka sin målskörd när han fick bollen av Eriksen i straffområdet och med vänstern kunde han placera in 3-1. Nu kändes de bra ska jag ta och lova!!
Oh when the spurs, Go marching in hördes så de ekade genom hela London! Förvånar mig inte om grannarna i North London skickar in ett klagomål till hyresgästföreningen eller något i morgon med vad gör de!?

I den 86de minuten fick vi även se nyförvärvet Fernando Lloriente göra debut och Harry Kane fick stående ovationer när han gick ut. Kul att se den gamle Kane igen!
På stopptid så tar Verthongen sitt andra gula kort och blir utvisad. Vet inte om jag ska säga onödigt eller oturligt. Men jag låter de vara osagt.

Sen säger jag som kommentatorerna på tvn. SPÖKET ÄR BORTA!!!!!

En annan rolig grej är att Aurier som enligt mig började matchen väldigt tveksamt. Såg väldigt het ut och hade lätt kunnat dra på sig ett gult kort efter bara någon minut och jag tror inte jag är den enda som trodde de. Chansade lite i brytningarna och kom fel i närkamperna men sen var de precis som all nervositet la sig och han började spela fotboll. Han fick från en tveksam spelare till en av matchen absolut bästa. Och Davison Sanchez gjorde sin andra match från start och som han gör de. Plockade bort en av världens bästa anfallare. Genidrag från Pochettino att sätta Davinson som central i den trebackslinjen för att just plocka bort Aubameyang. Top Notch av hela försvaret och hela laget!

Nästa match är till helgen och då står Swansea på tur i ligan! Lördag 18.30 och även då är de på Wembley.

COYS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*