Inför Tottenham – Dortmund

Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool är de lagen som haft Champions League som nästan en stående plats varje år under 2000-talet men på senare tid har både Manchester Citys pengar och Tottenhams lagbygge gett de nämnda lagen en rejäl kamp om Champions Leagueplatserna och eftersom United lyckades vinna Europa League så är de bara Arsenal som nu inte är med i den finaste av turneringarna denna säsong.
Sitter själv och blir frustrerad när dom gång på gång visar reklam för veckans Champions League och annonserar att fjolårets fiaskolag Tottenham söker revansch och först blir man förbannad att dom säger så innan man inser tvn faktiskt har rätt. Det var ingen bra säsong för Spurs i föregående Champions League-säsongen och nu är de faktiskt dags att visa världen att vi hör hemma i den finaste av de fina turneringarna. Men tyvärr är de ingen lätt grupp att visa upp sig i.
Dortmund som står först på tur krossade oss sist vi mötte dom i Europa League över två matcher och där hade vi inte mycket att säga till om, Real Madrid gjorde likadant när vi mötte dom i kvartsfinalen i Champions League för några år sedan och Apoel Nicosia har chockat många stora lag på hemmaplan under sina sejourer i Champions League.

Men som så många skriver så är man i turneringen för att mätas bland de bästa lagen i Europa, Skulle t.om säga världen. Och då får man helt enkelt bita ihop och inse att man kommer någonstans på vägen att få möta de bästa lagen också. Sen om de kommer i gruppen, slutspelet eller i finalen kan jag tycka är skitsamma även om de finns ett ekonomiskt perspektiv att se till plus att de hade varit roligt att se Spurs gå så långt som möjligt.
Förra året hamnade man i vad jag tyckte var en lätt lottning där man enkelt skulle ta sig vidare. Monaco med sin ungdom skulle inte vara nog tyckte man, Moskva skulle vara en mumsbit och Leverkusen är långt ifrån samma Leverkusen som tog sig till final för över 10 år sedan. Men här fick vi inte alls till varken spelet eller resultatet. Och lite så har de varit när vi mött sämre motstånd (på papperet) ute i Europa. Svårt med motivation?
Och tittar vi tillbaka på förra gången igen när vi spelade CL så slog vi regerande mästaren Inter, Hollänska dåvarande mästaren Twente och Werder Bremen. Vi kom etta i gruppen och slog senare Milan med Zlatan över två matcher.

Nu har vi snackat nog om de. För nu är de en ny säsong, en ny chans att mäta sig med de bästa. Först på listan står Dortmund som i helgen spelade 0-0 mot Freiburg och detta var en match som Dortmund verkligen skulle vinna. Inte nog med de så fick man Kaptenen Marcel Schmeltzer skadad i ett par veckor. Marc Batra (Som var på väg till spurs för något år sedan) är även han skadad.
Marco Reus är som vanligt skadad och de är väl tur de, sett i Tottenhamögon, men Dortmund har nog med ersättare till Reus. Rafael Guerreio, Sebastian Rode och Andre Schurrle är också på skadelistan. Men precis som till Reus så har man helt okej med täckning.
Ett mittfält bestående av Kagawa, Götze, Pulicic, Yarmolenko, Sahin, Weigl, Castro mfl som inte är skadade säger ju sitt och vi kan nog räkna med att de finns tillräckligt med kunskap och skicklighet för att ge bollar till Aubameyang längst fram.

I London däremot så är de inte riktigt lika illa. Visst, vi kan jämföra Reus med Lamela som är konstant skadad. Annars har vi enligt engelska Physioroom Sissoko, Wanyama, Rose och N´koudou skadade där Sissoko är den enda som är tveksam till spel.
De lämnar ju en bunke spekulationer till onsdagens match. Hur ska vi spela, Vem startar och vem ska spela var?

Om jag får lov att gissa så säger jag att vi kör med en trebackslinje bestående av Verthongen, Aldererweild och Davinson (som gjorde en stabil debut i lördags)
Kanterna bestående av Davies och Aurier som jag tror får chansen att debutera.
Mittfältet bestående av Dembele och Dier som defensiva medan Eriksen, Alli får fria roller och Kane längst uppe.
Mycket pga att de går att spela på olika sätt med den uppställningen. Snabba omställningar, hög press och mycket bollinnehav. Går även att falla hem och göra de svårt för ett bollskickligt Dortmund. Så jag tror och tycker att att uppställningen ovan är de bästa alternativet. Sen får vi se vad Pochettino ställer upp med.

Slutresultatet blir 2-1 till Tottenham där Alli och Eriksen sätter varsin balja och sen kan vi kasta bort de där j-vla spöket som härja på Wembley för gott. Vi är för bra för att hålla på att tro på sånt!

3 kommentarer

  1. Matchen kan ses på TV 3

  2. Dessvärre är inte Alli spelklar till kvällens drabbning. Skall bli intressant att se vem Poch väljer att spela istället.

  3. Alli är avstängd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*