Everton Tottenham

Everton v Tottenham, 0-3

Inför mötet mellan Everton och Tottenham hade en del frågetecken rests. Båda lagen har haft svaga inledningar på säsongen med en vinst, ett oavgjort och en förlust mot Chelsea. Båda lagen har spännande trupper och lovande förutsättningar, men kräver lite mer kosekventa resultat. På Goodison Parks gröna gräs kunde mycket komma att avslöjas om de båda lagen, deras form och kämparglöd. Båda klubbarna ställde upp med väntade och spännande lag. Enda utropstecknet för Tottenhams del var att Moussa Sissoko fick kliva in på mittfältet från start, på Moussa Dembeles start, men utöver fransmannens oväntade start såg truppen ut som väntat, med Davinson Sanchez som fick sin första start i backlinjen för klubben.

Matchen började lite svajigt och spelet böljade fram och tillbaka mellan de två halvorna av planen. Både Tottenham och Everton gick ut bestämt, och var från första stund beredda att kämpa för poängen, och chansen att det skulle bli mållöst såg väldigt osannolik ut från första stund. Redan efter fem minuter dök det första gula kortet upp, då Ashley Williams gjorde sitt bästa för att förhindra Harry Kane från att ta sig förbi honom, och fler gula kort skulle komma att delas ut under matchens gång. Målchanser åt båda håll men det var Tottenham som var närmast att spräcka bubblan, med flertalet missade chanser som strök förbi målet.

Som alla vet är ju augusti nu över och det betyder – Kane i målprotokollet igen. Den notoriske målgöraren, känd för att ha problem i just augusti, fick äntligen se till att göra sitt 100:ade mål för Tottenham. I minut 28 ser engelsmannen till att få nättaket bakom Jordan Pickford att gunga, efter att en hörna hamnat vid Kanes fötter. Anfallaren tog bollen, slängde ett snabbt getöga på målet och drog iväg skottet. Bollen flög iväg i en vacker båge och landade i målet. Everton svarade omedelbart med lite tryck, men Tottenham lyckades hålla värdarna borta. Precis innan halvlek var det sedan dags för Christian Eriksen att hamna på målprotokollet. Den danske yttern gjorde ett fantastiskt jobb hela matchen, och blev serverad en boll som studsade ut framför honom och framför Evertons mål. Allt han behövde göra var att drämma till den utanför Pickfords räckhåll och det stod 2-0 till Tottenham, efter att återerövrat pressen på Merseyside-klubben.

Kort därefter var det dags för halvtid, och sicken halvtid det hade varit för Tottenham. Londonklubben hade bekvämt och enkelt navigerat sig runt Everton-spelarna och det hela såg mycket okonstlat ut. Det var helt enkelt som att någonting hade klickat. När spelarna var beredda på att sparka igång spelet igen dröjde det inte länge innan Kane ännu en gång var framme och slog in 3-0 till Spurs! Enbart 47 sekunder tog det, innan Kane slog till på ett inlägg från Ben Davies på kanten och kunde, helt omarkerad, enkelt placera bollen bakom Evertons målvakt. Ungefär där någonstans kände samtliga att matchen var så gott som över, och redan i detta tidiga skede skymtades Everton-fans lämna stadion. Tottenham fortsatte att vara det dominanta laget, trots att de inte tryckte på alltför hårt för ett fjärde mål, och matchen igenom såg det ut som att Spurs kunde få med sig både 5-0 och 6-0 hem utan att någon hade varit alltför förvånade.

Efter några sista hetsiga minuter, då Tottenham lät garden falla något och Everton gav det ett sista försök, blåste domare Graham Scott av matchen och det hela slutade med välförtjänta tre poäng för Londonklubben. Mauricio Pochettino var mäkta stolt och klappade om alla sina spelare ute på planen, och fansens sånger skallade från läktaren.

Ett möte som på förhand såg så klurigt ut, men som Tottenham parerade smidigt. Londonlaget ser onekligen ut som att de är tillbaka i en mycket god form, efter sina första, något tveksamma insatser, och många spelare presterade på toppnivå. Kane som är tillbaka i målgörarform, en av våra viktigaste spelare. Eriksen, som också han har börjat få ett självförtroende som matchar hans förmåga, har tagit stora kliv i sin utveckling och skiner nere på planen. Davies, som blir bättre och bättre för varje vecka som går. Sanchez, som gör sin första match från start och ser otroligt stabil ut. Ja, till och med Sissoko gör en helt okej match, även om han inte överglänser någon. Det var en match för samtliga, supportrar och spelare, att vara stolta och nöjda över. Nu gäller det bara att fortsätta på detta spår och se till att det rullar på så här bra. Men jag anser att vi har goda förutsättningar, med en stark startelva och en stark bänk. Det skapar en konkurrenskänsla i laget som förhoppningsvis kan bidra till att uppnå de resultat vi alla är ute efter – those glory glory nights. Detta resultat är också mycket bra att ha i ryggen då vi möter Borussia Dortmund på onsdag i Champions League, ett möte som kan komma att sluta lite hur som helst. Men ikväll får vi alla lov att njuta av dagens resultat!

/ Emma Tobiasson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*