Tomhet och Hopp

 

Transferfönstret är slut och kvar finns en känsla av både tomhet och hopp. Tomhet för att jag personligen älskar den silly-cirkus som pågår. Förstå mig rätt, jag avskyr marknaden som uppstått men älskar när ett löst rykte på en engelsk pub i centrala Leeds kan gå med ljusets hastighet och skapa ett globalt rykte. Känslan när man går igenom de största bloggarna för att sondera efter ett löst Spursrykte. För vi vet ju inte om ryktet är sant egentligen förrän efter fönstret har stäng, eller långt efter.

Tomheten kommer infinna sig till efter säsongen men kommer så smått ersättas med det hopp vi supportrar känner varje höst. Denna transferperiod kände jag ändå ett lugn ibland supportrarna, och det var nog mer vissa spelare som skrek efter nya namn. Vi vet att Wembley kommer vara vår hemmaborg denna säsong. Vi är inte långsamma att kasta bensin i Wembleymyten och (på något lustigt sätt) accepterar den. När Manchesterlagen lagt ut miljardbelopp under sommaren är vi medvetna om att vi inte riktigt just nu kan konkurrera med dem både lönemässigt och köpmässigt. Vi lutar oss mot det vi har och trivs rätt bra med det.

Vi kommer få uppleva en Champions League igen. Vår trupp är tillräckligt bra för ett topp fyra-race då våra Londongrannar ser ut att ha sämre rytm denna säsong (oavsett senaste resultatet). Jag tycker också att Poch har handlat säkert och beslutsamt under sommaren men det finns ett par personliga funderingar.

Jag var väldigt tidig (och väldigt ensam) att gå ut och ifrågasätta värvningen av Llorente. Missförstå mig rätt, jag anser inte det är en Dålig värvning, bara en som på något sätt sticker ut lite från det jag vant mig med.

Llorente gjorde 15 mål för sitt Swansea förra säsongen vilket är mycket starkt. Llorente är också en spelare som förknippats med Spurs i många år innan. Ni minns säkert många när det basunerades ut att Llorente skulle stanna kvar i London efter en träningsmatch med Bilbao mot Spurs. Vi gick och väntade men inget hände. Det blev sedermera Juventus och Sevilla innan han hamnade på de engelska öarna.

Llorente kommer vara en nyttig spelare att slänga in när Spurs blir sådär lite statiska som de kan bli i vissa matcher. En spelare att slå lite längre bollar på och få in mer tryck i boxen, fine, det köper jag. Men med en Janssen som inte blommade ut var jag förvånad att inte Poch letade yngre vad gäller platsen bakom Kane. Llorente är 32 år och blir då (vad jag kan räkna ut) Pochs äldsta värvning åldersmässigt. Dock skrek jag ut i min första krönika att vi behöver spelare som kan ryta i och vill vinna med varje pris. Kanske är detta den spelaren jag utlyste tidigt. Som ni förstår känner jag mig kluven men har allt förtroende för klubben och kommer låta Llorente kliva rakt in i hjärtat om han tar chansen.

Juan Foyth, här har vi nu en typist Poch-värvning. En spelar få hade kännedom om och som ska ha valt Spurs framför PSG med motiveringen att Spurs är bättre på att förädla talang. En spelare som troligtvis kommer så på tillväxt då han är främst en försvarsspelare och där har vi värvat in klass i form av Davinson Sánchez från Ajax. En värvning som fått många supportrar att befara att vi kommer sälja Toby nästa säsong. Jag tror inte så är fallet, utan jag tror att Poch verkligen vill ha stor rotation på försvarsplatserna. Dier i all ära men han blev aldrig den mittback många trodde han skulle bli och Wimmer försvann han med. Nej Davinson är en perfekt värvning som medför att ängsligheten försvinner om Toby eller Jan blir skadade.

Paolo Gazzinga blev Spurs första värvning för sommaren. 24 åringen från Southampton kommer med stor sannolikhet agera back up och konkurrera med Vorm. Dock gillar jag när man spetsar till konkurrensen och Lloris kanske blivit något för bekväm under senaste tiden, vad vet jag. Men konkurrens är alltid nyttig.

När Walker försvann skrek vi efter en ny högerback. Sedan tog Walker-Peters för sig i starten och plötsligt står Serge Aurier utanför och knackar på dörren. En spelare som ha haft väldigt mycket negativ media runt sig senaste säsongerna. Är verkligen detta den sista pusselbiten som Spurs behövde i försvaret? Jag vänder mig mot stormen och tycker att detta är en vettig värvning. Aurier är bara 24 år men har hunnit spela 171 matcher i League 1 samt Champions League. Det är en spelare som, innan skandalerna, fick mycket beröm i matchbetygen. Jag tror att om Poch lyckas hålla honom på jorden har vi en mycket bra högerback som kan rotera i startelvan, om inte till och med bli ordinarie?

Aurer har alla förutsättningar för att lyckas i Spurs.

För att summera fönstret så blev ju sommaren på något sätt surrealistisk. Många rykten gick förbi men ingen värvning kom förrän sista delen av fönstret. Vi inväntade en Barkley framförallt men det var knäpptyst. Visst, man vet ju att ju tystare det är, ju mer arbetas det i bakgrunden men tidningarna idag är duktiga på att snappa upp många affärer tidigt. När man läser igenom sociala medier saknar supportrarna den där spelaren som kanske kunde gått in och gjort skillnad. En ytter med snabbhet och teknik. Men med Spurs spelsätt behöver vi inte en renodlad ytter utan vi behöver en bollhållare i mina ögon. En spelare att avlasta Eriksen under matcherna och fördela bollar.

Jag är ändå inte orolig. Jag litar på när Poch säger att han inte köper någon som inte är bättre än de unga spelarna som finns i truppen och i akademin. Vi kommer ha ett par spelare på bänken som faktiskt kan komma in och ändra en matchbild. Vi får en Llorente där vi kan styra om vårt spel och skapa oro bland motståndarna med samtidigt som försvarslinjen faktiskt blivit bättre. Vi har en startelva som absolut kan konkurrera med de bästa, och jag tror att våra värsta motståndare denna säsong blir oss själva.

Vi måste bara jaga bort lite spöken under hösten, . 

 

COYS

//Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*