Fans i Fokus: Johannes Glanz

Istället för att gräma sig över läget i ligan fokuserar vi istället på ytterligare en av THSS engagerade skribenter på hemsidan!

Namn/ålder?

Johannes Glanz, 31 år.

Bor/familj?

Örebro med min fru, inga barn än.

Sysselsättning?

Restauranginspektör, alkoholhandläggare.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Born and raised. Min far är supporter sedan unga år så jag hade egentligen ingen chans. Detta förstärktes dock till det yttersta när jag bodde i London från 2005 och framåt. Jag jobbade som bartender men på ett riktigt fint ställe som då hade stängt på helgerna. Då passade jag på att åka upp till The Lane så ofta jag kunde.

Har du några favoritspelare genom tiderna?

Klintsman och Ginola av aristokraterna  vi haft, men ingen slår någonsin King.

Någon favoritmatch?

När jag bodde där va det högt tryck på biljetterna och jag förbokde aldrig. Det medförde att det främst blev ”mittenmatcherna” som jag såg live. Sammantaget var det vinsten mot City (Crouch) son gjort mig allra gladast. Att äntligen få se dem knipa CL-platsen va för mig en milstolpe. Det blev skumpa halva natten hemma då.

Hur laddar du upp inför matcherna?

Som många andra, via sociala medier och hemsidan. Nu är jag ju mer delaktig i hemsidan vilket jag älskar så jag får ju ibland en sneak peak tidigt. Dock är jag nervös av mig under matchdagarna att jag hinner köra matchen i badkaret ett flertal gånger.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

Är ju östgöte så Peking ligger nära om hjärtat. Dock inte lika stor supporter. Det finns bara ett annat lag för mig och det är Leksand i hockey. Spurs, Leksand och fin fru är de tre sakerna som får plats i hjärtat.

Intressen förutom Tottenham?

Jag tränar ett 13-åringslag i fotboll som tar den mesta av min tid. Grabbarna är grymt duktiga och Jag håller oss högt i Mellansverige i dagsläget. Annars är jag en ölnörd med allt det innebär.

Tankar kring transferfönstret?

Jag har ju gått igenom lite av det i mina krönikor men nu när fönstrets slut börjar närma sig har också en liten stress börjat infinna sig. Marknaden är ju snedvriden idag att jag nöjer mig med en Barkley in samt en yngre förmåga. Sedan får vi fortsätta ”the Spurs way” och förädla det vi har. Jag vill se ett aristokratlag byggas mer än ett vinnarlag som köps in.

Tankar om de första matcherna?

Jag satt tyvärr på ett flyg under Chelseamatchen så den kan jag inte kommentera. Matchen mot Newcastle såg ut som planerat, även om utvisningen hjälpte givetvis. Vi spelade tryggt och planenligt men jag vill se lite mer djärvhet de stunder i matcherna vi fastnar. Ibland kan vår fantastiska Kane bli lättläst.

Hur tror du att det går för Tottenham i ligan och de olika cuperna denna säsong?

Då vi inte kapitulerat för marknaden och spelar på Wembley får vi kanske nöja oss med 3-4 plats och knyta näven till nästa år. Vi kommer ta det där steget, bara vi har tålamod. Jag vill se ett avancemang i CL i alla fall. De andra cuperna hoppas jag Poch dedikerat till de unga spelarna.

Vem kommer att bli årets spelare och vem kommer att få sitt genombrott tror du?

En frisk Dembele kommer äntligen visa varför han är den bästa box to box-spelaren i ligan. Jag drar sen en chansning och går emot strömmen, och säger att en införskaffad Barkley visar sin forna form.

Vad är din roll inom THSS?

Jag, liksom andra skriver inför och efter matcherna. Jag bidrar också med lite krönikor. Jag har som mål att få ut i alla fall en i månaden minst.

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?

Det enda Hamrén hade rätt i är att tillsammans är vi jävligt starka. Det vi fans får ut av THSS uppskattas stort.

Stort tack till Johannes som tog sig tid att svara på mina frågor.

COYS

Sverker ”Svucka” Otterström

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*