Tottenham – Burnley 1-1

Ny vecka – samma frustrerande slutminuter. Det var inte så här vi skulle komma tillbaka efter förlusten förra helgen. Återigen skänker vi bort poäng i slutminutrarna efter en inte helt klockren försvarsinsats. Men vi tar det från början.

Matchbilden såg ut som förväntat med ett stort bollinnehav för Tottenham mot ett Burnley som allt för oftast hade hela laget på rätt sida bollen. Men trots det stora bollinnehavet så kändes spelet ganska trögt. Istället för att försöka sätta tempo i passningsspelet, så var det lite väl många bolltouchar för varje spelare, vilket gjorde att bollen flyttades långsamt från sida till sida. Det gjorde att Burnley fick det lätt att försvara sig och de riktigt klara målchanserna uteblev i första halvlek.

Det kändes som att det behövdes ett mål för att låsa upp matchen och ett mål fick vi. Efter att Dier nickskarvat en hörna från Eriksen, fick Alli både en och två chanser att placera in bollen i nät från nära håll. Det kändes inte helt orättvist, då Tottenham trots allt varit det förande laget hittills i matchen.

Efter målet, som kom i 49:e minuten, följer Tottenhams bästa period i matchen där det radas upp chanser som borde ha resulterat i mål. Där bör matchen ha punkterats. Istället kommer en vändpunkt i 82:a minuten där en Burnleyspelare slår en genomskärare till inhoppande Wood som kommer helt fri mot en utrusande Lloris som dock gör en fantastisk brytning precis utanför straffområdet. Detta borde ha blivit en väckarklocka för oss. Här borde Pochettino möjligtvis ha försökt att få sina spelare att försöka stänga matchen, men riktigt så blev inte fallet. Vi fortsatte att gå offensivt med flera spelare och Burnley skapade flera farliga lägen, oftast på vår högerkant. På stopptid kommer tillslut kvitteringen och det känns riktigt onödigt. 1-1 och två förlorade poäng.

Vi kan överanalysera detta hur mycket som helst och skylla på allt från försvarsmissar till spöken. Det tänker jag däremot inte göra. Jag försöker att klamra mig fast vid de ljusglimtar som finns (som den optimist jag är). Vi har efter vår trevande start, fyra poäng på tre matcher. Vid det här läget ifjol hade vi tagit fem poäng och vi vet ju hur det slutade. Jag tror fortfarande på att Tottenham kommer att vara högst upp i tabellen när vi räknar efter 38 omgångar. Då krävs dock bättre insatser än idag och det är jag säker på att spelarna kommer att få höra från Pochettino ikväll.

Nu väntar ett landslagsuppehåll och om det är bra eller dåligt med ett avbrott just nu låter jag vara osagt, men jag ser det inte som något negativt att flera av våra spelare får ytterligare lite matchträning innan nästa Premier League match.