Inför Tottenham – Burnley

Efter säsongens första tävlingsmatch på Wembley har diskussionerna i veckan till stor del handlat om att det där omtalade spöket lever kvar. Visst, det blev en förlust, men spelmässigt var det en stor förbättring jämfört med det tröga spelet från Champions League i ”hemmamatcherna” förra säsongen. Tar vi med oss det spelet vi hade mot Chelsea är jag övertygad om att vi kommer att ta de poäng som krävs för att kunna vara med i titelstriden hela vägen in i mål.

Men nu är det dags att vi fokuserar på nya möjligheter när Burnley står för motståndet på söndag. Förra säsongen tog vi full pott efter en 2-1 seger på WHL och en stabil bortaseger med 2-0 på Turf Moor. Sedan dess har Burnley tappat spelare som Joey Barton och Michael Keane, där i alla fall den sistnämnde är ett stort tapp spelmässigt. Men vi ska verkligen inte underskatta detta Burnley (vilket ett annat Londonlag redan har gjort den här säsongen). Sam Vokes har inlett säsongen bra och får absolut inte komma till klara målchanser inne i boxen.

Pochettino har under de två första matcherna i Premier League valt att alternera mellan 3-5-2 och 4-2-3-1. Burnley kommer förmodligen att ligga lågt och satsa på offensiva fasta situationer, vilket gör att vi kommer att behöva kreativitet för att lösa upp deras försvar. Spelar vi med en trebackslinje så krävs det att våra wingers vågar följa med i anfallet och utmana på sin kant. Nu när Trippier känns aningen ringrostig samtidigt som Davies fortfarande går på mycket säkerhet på offensiv planhalva så känns det som om vi saknar den kreativiteten som kan lösa upp ett stängt, lågt försvar. Vi har visserligen vår gyllene triangel med Eriksen, Alli och Kane, men jag vill ändå i sådana här matcher ge plats för en spelare som Son. Detta kommer förmodligen vara på bekostnad av Dier, då Dembele och Wanyama känns givna på mitten, även om Wanyama inte var helt lyckad senast.

Davinson Sanchez har i veckan genomgått sin läkarundersökning och är nu helt klar, men vi lär nog få vänta någon vecka innan vi får se honom på planen. Det är en ung kille och han behöver förmodligen tid på träningsplanen innan han kliver in i en startelva i Premier League.

Oavsett vilket spelsystem Pochettino väljer så känns startelvan hyfsat given, då det enda frågetecknet som sagt borde vara Son eller Dier. Trippier klev av efter känningar mot Chelsea, men ska enligt rapporter kunna spela på söndag.

Förväntad startelva:

Lloris – Davies, Alderweireld, Vertonghen, Trippier – Wanyama, Dembele – Son, Alli, Eriksen – Kane

Min känsla är positiv inför helgen och jag tror på en säker 3-0 seger. Det där spöket då? Det skrämmer vi iväg för gott!

COYS!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.