Fans i Fokus: Noel Skoglund

Då vi fortfarande inte har några nyförvärv på planen fortsätter vi att lära känna THSS nyförvärv på redaktionen!

Namn/ålder?

Mitt namn är Noel Skoglund. Fyllde 17 år den 15.e Juni i år, är alltså född 2000.

Bor/familj?

Född och uppväxt i Göteborg, på Hisingen. Får ofta höra att man bor på ”fel sida bron”, men allt har väl sin charm. För er som inte förstår vad jag menar är Hisingen en ”ö” väster om innerstaden vilken inte direkt är associerad med överklassen, därav ”fel sida bron”.
Här bor jag med min mamma, pappa och lillasyster på 15 år. Mina föräldrar börjar närma sig 50 (vi vet vad det betyder).

Sysselsättning?

På fritiden spelar jag en del golf. Började spela för ungefär två år sedan efter att jag lade av med fotbollen och har fastnat för det. Annars blir det såklart att man följer mycket fotboll, allt från Superettan till de fem större ligorna. Om fåtalet veckor börjar jag tvåan på gymnasiet och jag måste medge att plugget tar upp en del tid. Har också börjat lyssna på en del fotbollspoddar nu under sommaren. Allt från Ledley Kings Knä till Sportbladets Premier League podd och Eurotalk. Rekommenderas.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Jag minns det väl. Det var sommaren 2008 och jag var 8 år gammal. Samlade på fotbollstidningar under samma period, tror det var främst GOAL-tidningarna. Inte några högkvalitativa tidningar direkt, men de räckte för att en 8-åring skulle kunna utnyttja sin halvkrassa läsförmåga till något nyttigt. Jag fastnade för en bild i en av tidningarna. Tottenham hade gjort tre nyförvärv och alla stoltserade med varsin Spurströja. En av dem var Luka Modric, som senare skulle komma att blomma ut i Spurs. Tyckte antagligen att spelarna såg intressanta ut och så hade de ju en sak gemensamt – Spurs!

Har du några favoritspelare genom tiderna?

Min första idol var Ronaldinho, en spelare som jag än idag kan längta tillbaka efter. Luka Modric och Gareth Bale var mina första favoritspelare i Tottenham tillsammans med Rafael Van Der Vaart. Jag hann också få bevittna Jermaine Defoe under sin tid i Spurs. Har stor respekt för honom.

Någon favoritmatch?

Med risk för att göra många förvånade måste jag säga Tottenham – West Ham, 22 Februari 2015. Det var min andra match på plats, på White Hart Lane. Vi låg under med 0-2 efter 60 minuter och det kändes hopplöst. Min första match på White Hart Lane blev en 1-2 förlust mot Norwich 2012 och nu tre år senare skulle jag resa hit för att se ännu en förlust? Jag var helt förtvivlad. Men så tändes en gnista hopp då Rose fick in en reducering i 81:a. Hela arenan kom igång igen efter en lågmäld period. I den 96:e minuten pekar domaren på straffpunkten. Harry Kane missar straffen men trycker dit returen. 2-2.

När jag gick från WHL efter slutsignalen kändes det som att vi vunnit även om slutresultatet blev 2-2. Att på plats få se en sådan upphämtning i ett londonderby var fantastiskt. Det var någonstans här jag för första gången kunde känna av ett annorlunda Spurs. Mer likt det vi ser idag.

Hur laddar du upp inför matcherna?

Från att jag vaknar är det en långtråkig nedräkning inför avspark. Jag föredrar tidiga lördagsmatcher då jag inte behöver gå och grunna hela dagen över saker som inte får hända. Att kolla Premier League studion är ett måste och spelar vi sent så analyserar jag gärna våra rivaler under deras match som spelas tidigt. Mest för att kunna tänka på något annat än våra spelares uppgift för en kort stund.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

Örgryte IS är det som gäller när det kommer till svensk fotboll. Frölunda Indians om vi ska prata hockey. Sen måste jag flika in med Henrik Stenson som är en favorit, även om jag nu svamlar bort från frågan.

Tankar efter träningsmatcherna på USA turnén?

Jag tycker att vi har blandat och gett, men det mesta vi tar med oss är positivt. De flesta matcherna har vi roterat en del i startelvan vilket gör att försäsongen inte ska tas allt för seriöst. Det viktigaste var att spelarna fick några matcher i benen inför premiären.

Behöver vi några nyförvärv eller är truppen bra som den är?

Vi har en elva spikad om alla är friska och krya, men vi behöver lite mer bredd. Högerbackspositionen är ett litet frågetecken då vi endast har Walker-Peters bakom Trippier. Jag tror dock att Kyle kommer fungera bra som backup och är osäker på om Poch kommer ta in en ny högerback. Ryktas en del om Davinson Sanchez från Ajax och jag hoppas på att vi kan värva honom. Sedan vill jag se en offensiv mittfältare/kantspelare med lite mer fart och explosivitet i sig. Möjligt att Ross Barkley är ett bra alternativ. Till sist en anfallare och där tror jag att Joshua King hade fungerat perfekt bakom Harry Kane.

Var det rätt att sälja Kyle Walker till City?

Efter omständigheterna – ja. Kyle ville flytta närmre sin familj och därför blev det oundvikligt att sälja till en av rivalerna i norr. Då anser jag att man gjort det bästa av situationen och sålt honom för bra mycket pengar. Sen återstår det att se vad vi gör av dessa 50m pund. Ser också Trippier som en minst lika bra spelare, men med mer potential.

Tankar inför året på Wembley?

Vill inte tänka på Wembley alls om jag ska vara ärlig. Jag kommer inte må bättre av det, hehe. Nej, egentligen är det nog inte bra att göra någon grej av vår dåliga svit på Wembley, varken för oss supportrar eller spelarna. Vi bör också ha i åtanke att det varit vårt spel utanför Brittanien i allmänhet som varit det stora problemet, oavsett vilken arena vi spelat på. Vi får ge Wembley en ny chans.

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?

Blev medlem för bara några veckor sedan och har insett att det är ett fantastiskt bra sätt att dela sitt intresse för Spurs med andra likasinnade. En härlig gemenskap där alla är öppna för att diskutera allt och inget kring de liljevita. Bra arrangemang gör att man som medlemmar inte bara möts via internet utan också kanske på Wembley?

Ett stort tack till Noel för att du tog dig tid att svara på mina frågor!

COYS

/Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*