Uppföljning: Redaktionen tippade Säsongen 2016/17 – Hur gick det sen?

Det var sensommar, året var 2016 – Vi bad delar av vår älskade redaktion att tippa Tottenhams säsong på förhand inför det som blev säsongen 2016/2017.

Minns du som många av oss andra inte hur delar av vår redaktion tippade? Då kan du läsa Del 1 här och Del 2 här.

Om du inte orkar läsa gamla gissningar så kan vi summera det nedan. 

Fredrik trodde på en ligaseger för Spurs och att Arsenal, City och Chelsea skulle jaga. Fredrik likt Jimmy och Jocke trodde säkert på Kane som skytteligavinnare. Så helt fel ute är vi inte med facit i hand. Jimmy trodde dock att Pep Guardiolas City skulle ta titeln och Jocke likaså. Tomas trodde Zlatan skulle ta skytteligan medan United likaså vann ligan. Ingen av oss var rätt ute på Chelsea med andra ord. Vilket känns bra.

Tittar man också på Fredrik, Jocke, Tomas och Jimmy så tippade samtliga att Hull skulle åka ur, vilket blev fallet. Sista matchen blev roligt nog också en 7-1 förlust hemma mot gästande Tottenham.

När det gällde säsongen överlag så var Jimmy väldigt snabbt ute med att Champions League-spelet skulle bli tufft. Fredrik trodde på en kvartsfinal i Europa men där blev det snarare tvärtom baklänges. Tomas prickade in en härlig analys att avslutningen på säsongen skulle bli bättre än den tidigare där formen och viljan verkligen försvann och det måste man ju verkligen säga att det stämde bra överrens med verkligheten där Pochettinos gäng verkligen levererade hela vägen ut i sista tredjedelen av säsongen.

Fredrik trodde att Marcus Edwards verkligen skulle slå igenom samtidigt som Vincent Janssen och Heung Min Son skulle skjuta Spurs mot guld i så väl ligacup och FA-cupen. Inte riktigt så blev det alls även om Son var glödhet i stora delar av säsongen. Fredrik hoppas ännu på Edwards men han är ännu kanske lite för ung. Lite väl optimistiskt, Freddan.

Två som prickade in Spurs helt rätt i tabellen var Cesar och Ume. Ume var till och med så säker att han prickade in även Chelseas placering. Niclas och Stocken trodde på Spurs och United.

Alla utom Ume trodde att Hull skulle åka ur. Övriga lag att åka ur var otroligt blandat. Allt från Stoke, West Brom till Boro och Sunderland tippades åka ur av vår redaktion.

Skytteliga-gissningen bland Stocken, Ume, Cesar och Niclas var mer blandad – Stocken och Ume trodde på Kane vilket skulle visa sig vara rätt medan Cesar och Niclas båda trodde på Agüero om han höll sig frisk.

Stockens framtidsvision var skrämmande nära verkligheten på några punkter och då framför allt om Arsenal där han förutsåg att Wenger & Co. skulle missa Champions League.

Cesar höll tillbaka förhoppningarna lite och tryckte mer på att denna säsong som var handlade mer om att säkra en stabil plats i Top 4 och garantera fortsatt spel i Europa än att vinna ligan.

Ume och hans vision om Chelsea skulle dock visa sig vara alldeles för sann – Nytändning med Conte vid rodret var nästan kusligt att läsa både på för- och efterhand.

Inte nog med det så synade Ume redan där och då innan säsongen började att det skulle bli tufft med Champions League för Spurs. Något som är ännu mer konstigt är att Ume redan här förutsåg att United skulle vinna Europa League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*