Danny Rose: Allt om Rose-gate

Det blev en turbulent vecka som uppladdning för Spurs innan man besegrade Newcastle med 2-0 på St.James’ Park.

Orsaken till all denna onödiga turbulens? En naiv Danny Rose, en tidning som gör allt för att sälja lösnummer och uppfattningen att Spurs inte gör allt i sin makt för att hitta spelare som kan förstärka truppen och öka klubbens chanser till att vinna titlar.

Men – Om vi backar bandet på riktigt i vår VHS-bandspelare och ser vad som hänt. Vad är det egentligen som skett?

För att kunna berätta vad som hände förra veckan måste vi faktiskt backa bandet hela vägen till januari, 2017. Danny Rose skadar sig i säsongens kanske tråkigaste match. Sunderland, borta. 0-0, ett resultat som var så blekt och onödigt att man ville gråta. Hela Top 6-klungan tappade eller förlorade helt poäng den omgången. Allt låg i Spurs händer att ta in 3 poäng på samtliga och ge titeljakten en riktigt chans. I stället skadade sig Danny Rose och Tottenham hade en farlig målchans på hela matchen. En fin säsong absolut, men den matchen var underkänd både till insats och sett till motståndet som hade en iskall form redan då.

Rose skada från den matchen gör att han missar hela säsongen. I slutet av säsongen medverkar han dock i ett radioprogram hos BBC, Football Daily. Robbie Savage och den f.d. Spurs-mittfältaren Jermaine Jenas diskuterar fotboll med olika människor från fotbollsvärlden. Danny Rose medverkar och ger ett härligt intryck.

Han är genuin, ärlig och öppen. Han pratar om sin långa tid i klubben, Redknapp-eran, lånet hos Sunderland, minnen med Jenas från Hotspur Way med mer.

Samtidigt är Rose i radiointervjun väldigt öppen om Spurs transferbehov – Man behöver förstärka truppen under sommaren och hitta den där förstärkningen som både kan leverera och komma in i startelvan direkt.

Blev det någon mediastorm av denna intervju? Fick Tottenham-fans världen över problem med andningen efter dennna intervju? Absolut inte.

Det var inget konstigt.

Vi spolar förbi sommaren, försäsongen och tar oss till förra veckan.

Danny Rose blir intervjuad av The Sun. En tidning som hela England på något sätt ogillar av flera skäl men som ändå fortsätter finnas kvar på något ännu konstigare sätt.

Intervjun publiceras och upplägget som The Sun kör på är att Danny Rose är missnöjd med allt hos Spurs – Lönen, avtalet, bristen på stjärnor i den egna truppen, bristen på inkommande spelare, högre löner hos klubbarna i norr med mer.

Blir det en mediastorm av detta och arga Spurs-fans över hela världen? Ja, det blir det.

Intervjun sker och vad som sagts specifikt och vad som är sant respektive falskt är svårt att avgöra men den generella upplevelsen är att The Sun vinklar den rätt friskt. Framför allt när man ställer den intervjun mot den Rose gjorde i maj med Jenas och Savage i BBC.

Men, varför tar ni The Sun-intervjun med en nypa salt? 

Orsaken är enkel. The Sun är inte världens mest pålitliga tidning. Men, sen har vi några intressanta faktum som gör texten helt absurd.

  • Danny Rose förlängde sitt kontrakt i september, 2016. Varför skulle han påstå att han inte får betalt bra med ett helt nytt kontrakt innan han blev skadad?
  • Skadan skedde i januari, 2017. Lite väl tufft vinklat från The Sun att påstå att Rose vill ha mer betalt och ett bättre kontrakt överlag fast han varit skadad sedan årsskiftet?

OK, men – Hur betygsätter vi Rose hantering av detta? 

Att göra en intervju med The Sun samma vecka som premiären och uttrycka sig på det sätt att det kan tolkas eller vinklas såhär är bara dåligt. Det ska inte hända en modern fotbollsspelare i den här klassen. Pluspoäng dock att Rose och hans agent gick ut officiellt och bad om ursäkt. Något som avstyrde situationen rätt bra.

Vad mer kan vi lära av oss detta?

Danny Rose och Kyle Walker har samma agent (Base Soccer Agency). Försökte man provocera sig fram till något genom att låta Rose göra intervjun? Vem vet. Base verkar onekligen gilla att sälja spelare efter att man lagt ut en segerbild efter försäljningen av Walker till Manchester City. Modern fotboll, vad säger man.

Har Rose bränt alla broar och sänkt alla skepp nu?

Absolut inte, han lär komma tillbaka och förhoppningsvis vara extra revanschsugen. Vi saknar honom och han lär ge Davies en bra match om startplatsen som vänsterback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.