Joshua Onomah förlänger till 2021 och går på lån

Idag blev det klart att Joshua Onomah, en av Tottenhams mest lovande ynglingar, går på lån till Aston Villa för säsongen 17/18. Samtidigt blir det även klart att han förlänger kontraktet med Spurs fram till 2021.

Onomah hade svårt att ta plats på det trånga mittfältet under föregående säsong och fick bara 17 minuters speltid i ligan. I sommar har han varit medverkat till att ta hem guldet för England i världsmästerskapen för U20.

Aston Villa, som åkte ur Premier League med dunder och brak 2016, slutade på 13:de plats i Championship förra året och har inför kommande säsong värvat bland andra Sam Johnstone, John Terry och nu alltså Onomah.

Kan 20-åringen blomstra i Birmingham? Konkurrensen är inte lika mördande som i Tottenham men här finns ändå spelare av god klass i form av Jedinak, Whelan, Elmohamady, Bacuna och Grealish för att bara nämna några.

Vad tror vi om Onomahs framtid? Är flytten Kane-bra eller Livermore-dålig? Eller är det så att flytten är ett tecken på att vi snart ser ett nytt ansikte i Spurs?

/Niclas Mahlm

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*