Inför Tottenham – Juventus

Spurs are on the way to Wembley.

I morgon är det dags för Spurs att entra denna säsongs hemmaarena. Juventus, förra årets Champions league-finalister, besöker nationalarenan. Denna säsong kommer dock inte Wembley vara känd som Englands nationalarena eller cupfinalarena. Wembley kommer att kläs i liljevitt.

Tottenham har blandat och gett denna försäsong. Från att ha gjort en stark match mot PSG för att sedan slå rekord i missade chanser mot Roma till att på ett snyggt Tottenhammanér ge City lite för mycket ytor. Det har spekulerats i att spelarna varit under hård träning i USA samt att de få träningsmatcher som truppen gjort inte är till deras fördel. Jag tror inte Tottenham varit mycket mer nedtränade än sina motståndare men jag kan hålla med om att någon till träningsmatch inte skulle varit fel innan man gästar St. James’ Park nästa söndag.
Men vi får lita på att tränarstaben vet vad de gör samt att detta kanske är ett sätt att hålla ner på lite skador. Sons arm är fortfarande osäker samt att Rose och Wanyama bör matchas sparsamt i början. I mina ögon, som många innan läst, är det viktigt att Dembele inte ska belastas för mycket under försäsongen.

Hur ser vi då på matchen i morgon?

Då detta är den sista träningsmatchen innan säsongspremiären bör vi se en startelva som är snarlik den som ställs upp den 13 augusti. Det är egentligen samma startelva som vi såg mot City men med förhoppningen att Son och Wanyama (lite naivt) kanske får göra ett inhopp. Detta är ingen match, i mina ögon, för att prova något nytt utan det är det spelet och de spelarna som Poch tänkt sig som har lite att bevisa.

Nu är inte en försäsongsmatch en match där allt ska offras och vinna är det enda. Jag kan ta en förlust mot Juventus om jag ser att spelet börjar sätta sig och fantasin verkligen finns där. Dock att inte förringa är den psykologiska effekten en vinst mot Juventus kan innebära. Det kan vara den boost som behövs för att gå in i säsongen med vind i ryggen. Oavsett vad kommer matchen mot Juventus bli viktig för oss supportrar. Att en europagigant som Juventus bestämmer sig för att spela mot Spurs i en träningsmatch utanför försäsongscuperna ser jag som en vinst för klubben. Det är ett bevis att även vi är attraktiva för andra lag att möta.

Juventus har varit på försäsongsturné i USA (International Champions Cup) där man bland annat vann mot PSG (3-2), Roma (på straffar) samt förlust mot Barcelona (2-1). Allegri har gett alla i matchtruppen speltid och även de yngre primera spelarna chans att visa upp sig. Juventus matchade aldrig något riktigt A-lag i någon av matcherna och därav har spelet kanske inte varit 100 %.

Jag passade på att ringa min vän, och gamla ÖSK-talangen, Sandro Pavicevic som är uttalad Juvefanatiker och undersöka hur han såg på matchen. Han pratade mycket om att defensiven i Juventus kommer vara deras akilleshäl denna säsong. Tappen av Alves och Bonucci kommer ta tid att reparera, och det kan skada Juventus i inledningen. Denna match är Juventus sista träningsmatch innan Supercupfinalen mot Lazio nästa söndag. Det betyder att de troligen kommer matcha de starkaste spelarna, likt Spurs för att få den sista boosten inför säsongen.
Kanske kan Spurs ta fasta på Juventus oroliga defensiv för att sno åt sig lite psykologiska poäng.

Trolig startelva Tottenham, (där jag ställer upp hur jag vill se dem spela):

Lloris
Trippier – Alderweireld – Vertongen – Davies
Dier –Dembele
Winks – Eriksen -Alli
Kane

Trolig startelva Juventus:
Buffon
De Sciglio – Barzagli/Benatia – Chiellini – Alex Sandro
Khedira – Pjanic
Costa – Dybala – Bernardeschi
Higuain

Johannes Glanz

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*