Matchrapport: Tottenham – Manchester City

I ett soligt Nashville drabbade Tottenham och Manchester City samman i den avslutande matchen på USA-lägret. Båda lagen kom till start med starka startelvor och med den allt populärare ”trebackslinjen”. I sanningens namn så är det väl egentligen en fembackslinje med offensiva ytterbackar. Inför matchen efterlyste jag att vi skulle gå in och visa City att vi ligger steget före. Att vi med vårt lag utan nyförvärv var mer samspelt, synkroniserat och färdigt. Ville se att vi var med från början och verkligen pressade sönder motståndaren för att tvinga dom till enkla misstag. Allt det där fick vi se, men dessvärre från Manchester Citys håll.

Matchen börjar förvisso bra. Redan i andra minuten får Alli ett friläge efter en fin pass av Trippier. Dessvärre kommer Citys nya målvakt Ederson ut väldigt bra och räddar avslutet. Det här verkar väcka City som direkt efter chansen börjar pressa väldigt högt och framgångsrikt. Det dröjer inte längre än till den tionde matchminuten innan Dembele drar ner Silva och domaren blåser frispark till City en bit utanför straffområdet. Fram stiger Kevin de Bruyne som slår ett inlägg som efter touch på Eriksen letar sig fram till en obegripligt fri Stones och vi har 0-1. Efter målet äger City matchen totalt, det radas upp chanser men avsluten är turligt nog inte särskilt bra. De flesta är ganska rakt på en duktig Lloris. Vi försöker spela oss ur alla situationer vilket är berömvärt, men resulterar tyvärr ofta i farliga bolltapp. Winks/Dembele är inte alls med i matchen, varken offensivt eller defensivt. Det ser ut som att vi återgår till 4-3-2-1 med Dier upp på mittfältet för att försöka återta det, men det har ingen större effekt. Men i den tjugonionde minuten får vi en frispark i ett bra läge efter en fin prestation av Kane. Eriksen kliver fram och slår en bra frispark som Ederson gör en fin räddning på. Efter det fortsätter City ösa på och skapar en hel del väldigt bra chanser. Gabriel Jesus missa bla öppet mål från någon meters håll. Vi går till pausvila med underläge 0-1, vilket vi ska vara väldigt glada för.

Inför andra halvlek hoppas jag på att Pochettino plockat fram den klassiska hårtorken trots att det bara är en träningsmatch. Att vi ska få se en helt annan beslutsamhet nu efter paus. Tottenham gör ett byte, Vorm ersätter Lloris.

Halvleken börjar ganska trevande, Tottenhamspelarna verkar lite mer taggade men det händer inget särskilt de första fem minuterna. Sen kommer Danilo igenom för City och vill ha straff. Men domaren friar korrekt. Här börjar det hetta till lite och Dier och de Bruyne knuffas lite. Efter tio minuter byts N’kouduo in istället för en osynlig Dembele. Den nyinsatte N’koudou hockeytacklas direkt av Kompany som belönas med ett gult kort. I sextionde minuten gör City en hel del byte. In kommer Aguero, Nasri och Toure. Efter bytena ökar City takten igen. Inom en femminutersperiod skapar man 3 riktigt bra chanser varav två avslut tar i stolpen. Nu i den sjuttionde minuten börjar iaf jag undra varför vi inte gör fler byten. Det ser ju inte bra ut. Pochettino verkar höra mina tankar och Alli, Vertonghen och Winks ersätts av Janssen, Wimmer och Oakley Booth. Efter bytena hoppas man att vi ska göra ett sista försök att ta oss in i matchen, men ack nej. Sterling springer istället ifrån Davies och gör 2-0 till City. Tjugo minuter kvar och matchen känns tyvärr helt körd. Båda lagen spelar nu ganska avvaktande, det byts en del spelare och man väntar på slutsignalen. Men precis innan matchen är slut så visar Spurs än en gång prov på obeslutsamhet i eget straffområde och Diaz kan göra 3-0 till City. Matchen är slut och skönt är väl det.

En snabb summering av en match man snabbt vill glömma: Detta var som tur är bara en obetydlig träningsmatch. Det finns väldigt mycket att jobba på innan säsongen börjar. Framför allt måste vi lära oss hantera när lag pressar oss högt upp i planen. Idag tappar i alldeles för lätt bollen centralt på mitten och City kan komma i livsfarliga omställningar. Ska vi spela med vår höga backlinje så måste vi lösa det bättre. Nästan hela laget gör en svag insats tycker jag. Lloris och Vorm räddar oss från pinsammare resultat. Tycker även Kane gör det bra med de få vettiga bollar han får att jobba med och Janssen gör ett ganska piggt inhopp. En stor skillnad mellan lagen är ju kvalitetskillnaden vid lagens byte. Vi har tyvärr inte mycket att kasta in i dagsläget för att förändra en matchbild. Antingen måste de yngre höja sig flera snäpp eller så måste vi värva. Lite synd och förvånande att vi inte fick se intressanta Anthony Georgiou idag, är en av få som verkligen utmanat när han kommit in tidigare.

Nåja, nu glömmer vi den här matchen. Laget åker nu tillbaka till London för att finslipa det sista inför ligapremiären. På lördag kommer Juventus på besök till Wembley, hoppas vi får lite mer positiva svar då.

COYS!

Christian Berg

One comment

  1. Tycker standarden på domarna varit äckligt j-a pinsam usel! Kompany ska ha rött i denna matchen, han kapar tre spelare om och om igen. Domaren tar för den minst farliga av de fyra situationer som SKA ge gult kort. Stinsarna såg vad de ville, det vill säga Tottenham alltid i offside och ManC i onside OM de hade ett bra läge. Agueros friläge efter inspark, 10 meter offside!!! Kommentatorn börjar då babbla om att man inte kan vara offside efter inspark!? Konstigt då Spurs-spelare två gånger blåses av för detsamma. Sämst av allt var väl då Trippier blåses av i första, han var fem meter på rätt sida då bollen spelas. Är inte ens offside då stinsfaan lyfter flaggan. Nej, de får sluta hämta domarna hos motståndarnas staber, det blir så usel kvalitet på det hela då.

    Spelmässigt då? Uselt är en bra nivå att sätta. Tycker inte att någon som startar gör en bra match. Inte ens Toby. De verkar alla vara nedtränade eller insmetade i tjära så långsamma de är. Dessutom fungerade inte spelintelligensen hos någon speciellt bra heller. Kört all-nighters de senaste två veckorna?
    Den enda matchen vi var riktigt bra i var mot Roma, där var också domaren en fet j-a pajas utan egentligt existensberättigande som rättskipare av en match i högre nivå än Sunday League.
    Allt kan bli bättre, frågan är om de får ihop detta till denna säsongen? Jag tror inte det. Detta blir en Everton-säsong. M a o slåss vi med Liverpool om en sjätteplats.

    Ska det bli några nyförvärv får Levy och Poch sköta det nu, annars vet vi att de egentligen ser denna säsong som enbart en transport-sträcka inför nästa säsong på nya stadion. Tråkigt vore väl detta, men åtminstone kan man trösta sig med att Arsenal inte kommer vinna ligan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*