Fans i Fokus: Lucas Strömberg

Nu är det ”bara” en månad kvar innan ligan drar igång igen! Vi fortsätter att bekanta oss med namnen bakom krönikor och matchrapporter på hemsidan.

Namn/Ålder?

Lucas Strömberg 24 år

Bor/Familj?

Född och uppväxt i Trollhättan med hela Spursfamiljen även den kvar. Mor, bror och bonusfar samt två par bonussystrar.

Jobbar som snickare, mestadels i Göteborg med förändring inom en snar framtid.

 

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Jag växte upp med Tottenhammatcher konstant på teve. Var det inte repriser från förra omgången var det matcher från förr. Man kan kalla det hjärntvättning men så blev det. Jag är trots allt väldigt nöjd. Det hade kunnat vara väldigt mycket värre, rödvitt tex.

Man började kika på en halvlek, sedan en match, sen var man fast.

 

Har du några favoritspelare genom tiderna?

Det finns många spelare man håller kärt, såklart, men det var något speciellt med Scott Parker. Inte en jättelång karriär hos Spurs men han satte stort avtryck hos mig med sin inställning till spelet. Ser man genom tiderna, över alla nationer, oavsett lag. Zlatan, såklart. Så länge han inte bär en tröja i ett annat engelskt lag än Spurs.

 

Någon favoritmatch?

Mitt första ”North London Derby” på hemmaplan. 2-1 vinst. Bale, Lennon och just Parker storspelade. Fantastiskt. Det var ju även min allra första match i London. Alla män från stora tjocka släkten var med och några av dom höll på bortalaget så det gjorde vinsten ännu sötare.

 

Hur laddar du upp inför matcherna?

Tyvärr är det oftast väldigt ångestladdat, lite för pessimistisk emellanåt. En inställning att det kommer gå dåligt och blir hellre positivt överraskad. Vilket man blivit nästintill varje match den föregångna säsongen.

 

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

Håller ett litet öga på Juventus, varför vet jag inte. Ett intressant lag för tillfället. Annars är det bara Tottenham inom lagsporter.

 

Intressen förutom Tottenham?

Nyss funnit intresset i golf så just nu är mitt största intresse att jobba på att sänka min hcp. Lagar gärna en god middag och spenderar gärna någon halvtimme extra på bolaget för att försöka hitta ett perfekt vin till just kvällens rätt. Reser mer än gärna och Sicilien väntar 25:e Juli.

 

Känslor angående WHL och den nya Arenan? Följer du bygget och i så fall på vilket sätt.

Kul, nytänk, dags att bli storklubb. Så lyder de positiva tankarna, de pessimistiska; försvinner stämningen, trycket och hemmaplanskänslan?

Ska bli riktigt spännande att se hur allting urartar, extremt svårt att uttala sig om hur det kommer bli. Det vet ingen. Följer det på lagom distanserat håll. Instagram och Facebook.

 

Vad tycker du om de nya matchtröjorna från Nike?

Fullkomligt älskar dom, de snyggaste på länge. Stilrent. Sen att jag har Nike som favoritmärke när det gäller sportartiklar gör saken bara bättre.

 

Bara en dryg månad kvar till säsongen startar. Hur går tankarna?

Att bara spela på Wembley ska ju inte ge några bra vibbar och det är precis dem vibbarna jag får inför Premier League. Jag tror det kommer bli en kämpig start. Fans och spelare ska nu agera som om Wembley nu är deras hem. Vilket det inte är och aldrig kommer att vara. Till slut spelar vi oss förhoppningsvis in i arenan och Champions Leaguespelet går bättre. Än så länge har vi inte sålt någon nyckelspelare så det känns bra.

 

Berätta om din roll inom THSS.

Jag är med i redaktionen och har genom 2 år bidragit med krönikor och matchrapporter. Framöver kommer jag inte ligga med i schemat för matchrapporter utan mer vara med som backup och stötta upp när det behövs. Detta på grund av tidsbrist från min sida, tyvärr.

 

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?

För mig är det en självklarhet. Gemenskap och förmåner man kan nyttja som jag gör på O’Learys.

En fantastisk redaktion och styrelse som arbetar för alla spurssupportrar i Sverige. Lyckats med att få till bra årsmöten med en del välkända ansikten osv.

Men gemenskapen framförallt, spursfamiljen är bäst!

 

Ett stort tack till Lucas som ställde upp och svara på mina frågor!

COYS

Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.