Glanz om sommarens transferfönster

Sommaren har äntrat och som vanligt florerar det rykten om Spurs.

Genom hela min livsåskådning har många silly-rykten alltid handlar om spelare som ska gå till Spurs. Det har alltid varit mycket rykten om spelare in med skiftande kvalitet. Detta har ju på något sätt vridits senaste säsongerna. Det startade i stort med Modric och hans vara ellerinte vara i den liljevita tröjan.

Visst vi hade tidigare haft en viss halsbränna med b.la. Carricks farväl 2006 när många såg honom som en framtida kugge i Spurs och till viss del Berbatov fastän vi visste att vi inte skulle klara av att behålla honom.

Den verkliga sommarsagan var ju angående Gareth Bale och en hel sommars spekulationer om han skulle stanna eller om Real Madrid verkligen skulle köpa honom för de summorna som tidningarna skrevs om.

Återigen kommer många av oss sitta och tolka olika skrivelser på nätet vad gäller Walker (är väl närmast att lämna), Alli och Dier m.fl. Återigen är det tongivande spelare som ryktas lämna när laget väl har något på gång.

Men denna gång tror jag det blir annorlunda.

Nej, denna gång kommer Poch hålla ihop trupperna och förhoppningsvis krydda lite inför säsongen som kommer. Walker känns förlorad på förhand men Trippier har visat att han är en fullgod ersättare.

Men vad är det som marknaden erbjuder? Marknaden som dopats av giriga agenter och naiva klubbar de senaste säsongerna. Vad behöver Spurs betala för att få in en spelare som krävs för att ta ett steg extra?

Jag anser att vi inte behöver spendera överdrivna summor för att få viktiga kuggar till den trupp vi nu redan har. Det har pratats om Barkley och även om det finns mycket dold potential i britten går han endast för ett överpris i sommar. Lukakus vara eller inte vara i Everton kan också styra prislappen. Andra spelare som ryktas till klubben, Ricardo Pereira och Jean-Michaël Seri, känns både spännande men också oprövade i det brittiska spelet och jag är inte säker att de skulle lyckas i laget.

Även lösa rykten om Smalling florerar på olika sidor och fansen sparkar bakut. Men är den värvningen verkligen så dålig? Vi får en beprövad spelare till en billig peng som backup till Toby och Jan samt att Poch slipper dra ner Dier på mittbacken där han är lite mer orörlig än på sin defensiva mittfältsroll. Jag anser att runt 150 miljoner för Smalling vore ett klipp för bredden i truppen.

Vi fans låter gärna känslorna styra när vi pratar spelare till truppen. Vi ville se en Douglas Costa för 400 miljoner snurra upp motståndarförsvaret. Men vi glömmer lätt den resa som stöpt oss i den form vi sitter i nu. En välmående klubb med en av världens bästa managers. Vi måste ha tålamodet att förädla det vi har istället för att Soldado-dopa laget igen (may him rest in peace). Jag vill se en Dembele (Celtic), och faktiskt en Smalling in i laget.

Jag vill ha en frisk Lamela, en hel Moussa och en Janssen som äntligen anpassat sig i England. Vi får aldrig glömma de Aristokrater vi skapat genom tålamod genom åren och samtidigt sluta oss samman med tålamod om att denna klubb verkligen kan rita om fotbollskartan och ”förtjäna” poäng istället för att ”köpa” poäng. Jag anser att Spurs måste bestämma sig vilken fot man ska stå på. Antingen satsar man på det spår man påbörjat, annars måste man spränga lönebudgeten och istället satsa mot stjärnorna (Aubameyang, Isco, m.fl).

Men det känns inte som Spurs forum att börja spekulera om sådana spelare än, tyvärr.

Ytterligare en sak jag funderat på är Wembley. Traditionens kraft är stark och lyckas många spelare tro på traditionen att inte spela bra på Wembley kan det ställa till det för oss i många matcher. Kanske skulle vi börja snegla på en karaktärsspelare. En spelare som inte viker sigför press och vill vinna till varje pris? Det kan vara nyttigt med en sådan lagkamrat för det unga Spurs. Där är tyvärr marknaden mycket smalare men en spelare som varit med förut, och kan sätta lite krav skulle kanske vara viktig. Vem det kan vara är för spekulation.

Den som går i sakta mak, går frisk och kommer långt.

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*