Fans i Fokus: Niclas Mahlm

Med sju veckor kvar till premiären tar vi en närmare titt på ytterligare en skribent på THSS hemsida!

Namn/ålder?

Niclas Mahlm. 36 år.

Bor/familj?

Bor i Stockholm med sambo och två barn.

Sysselsättning?

Målare.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Jag började se på fotboll på riktigt någon gång i början av 90-talet då det fortfarande gick att se engelska ligan på statlig television. På mitt pojkrum stod ett schabrak till tv-apparat som jag hade fått av någon släkting och i början tittade jag mest planlöst på engelsk fotboll utan att egentligen följa ett speciellt lag. Jag gillade Tyskland som fotbollsnation då och min favoritspelare var Jürgen Klinsmann, så när han skrev på för Tottenham 1994 blev valet självklart. Tv:n på mitt rum var dessutom svartvit så de vita dräkterna var också en bidragande orsak. Jag har inte haft en naturlig ingång till vare sig fotbollen som sport eller något speciellt lag eftersom min familj inte hade intresse eller lagtillhörighet, som i fallet med mina egna barn som ju redan är inbitna Spursare. Av egen fri vilja naturligtvis.

Har du några favoritspelare genom tiderna?

Ja det finns många. Jag håller Maradona som den främsta överlag, men ska man bara se på Tottenham så känns det orättvist att bara nämna en. Klinsmann så klart, men även Sheringham, Gascoigne, Ledley King, Anderton, Ruel Fox, Ginola. Också nutida spelare, Eriksen, Kane, Alli, Wanyama, ja hela laget faktiskt. Just där vi är idag är den bästa tid jag haft med klubben.

Någon favoritmatch?

Jag är överlag väldigt dålig på att minnas matcher i efterhand. Jag har sett så många matcher där jag varit i eufori i timmar efteråt, men när nästa match kommer är den föregående som bortblåst. Jag älskar alla gånger vi vunnit mot Arsenal och mitt främsta minne där är från februari 2015. Arsenal hade tagit ledningen tidigt i matchen genom Özil men Harry Kane kvitterade och passade på att avgöra med ett sent mål. Den matchen minns jag främst eftersom vi hade en social sammankomst på lokal i samband med den och vi var två Spursare mot tio Gunners. Riktigt angenämt minne. 9-1:an mot Wigan väger tungt också.

Hur laddar du upp inför matcherna?

Det beror lite på motstånd men är det en viktig match går jag runt och våndas i ett dygn innan matchen utan att någon får någon egentlig kontakt med mig. Sisådär två, tre timmar innan matchstart brukar det bli som värst och jag kan bli tvungen att lugna nerverna med en pilsner eller två. När startelvorna släpps försöker jag spela upp föreliggande matchsekvenser i huvudet. Vem ställs mot vem och var kommer duellerna utspelas på planen? Ofta blir jag lite lugnare efter den analysen och efter fem minuters spel är nervositeten borta. Jag går inte genom riktigt samma process om vi möter Burnley hemma dock.

Favoritpub innan match och vad är det bästa med den?

Det är inte allt för ofta jag besöker puben innan eller under match utan jag brukar sköta uppladdningen hemma, men när det väl blir så är det oftast i samband med en matchsamling anordnad av THSS. Retro på Sveavägen blir då automatiskt min favoritpub. Jag är erkänt dålig på att ta mig över till London för matcher, något jag hoppas råda bot på nu när biljettrycket lär vara mindre nästa säsong.

Andra favoritlag i fotboll eller andra sporter?

Mina två lag är Spurs och Hammarby, men när jag får frågan om vilket lag jag håller på om de skulle stöta på varandra är svaret givet; Tottenham.

Intressen förutom Tottenham?

Jag försöker själv spela lite fotboll och vi är ett gäng gubbar som samlas varje söndag för att göra just det. Det är mitt främsta intresse. Sedan konsumerar jag ohälsosamt mycket film och tv-serier också. Oklart att det kan räknas till intressen kanske. Jag intresserar mig mycket i vetenskap och slukar skrifter och dokumentärer i mängder. Allt som handlar om universum har alltid fascinerat mig så där ligger mitt huvudfokus. Jag intresserar mig också för att intressera mina barn i mina intressen. Dottern får jag nog se som förlorad vad gäller fotbollsintresse, men min son tror jag går en ljus framtid till mötes i den kategorin.

Behöver Tottenham förstärka några positioner under sommaren? I så fall vilka?

Ja det är ju idoga rykten som säger att vi kommer bli av med spelare i sommar så de luckorna måste i så fall fyllas, men vi har väl kanske en eller ett par som jag skulle klassa som dödvikt och det känns viktigare att bli av med den innan vi får ett missnöje i truppen. Debatten som varit de senaste åren om uppbackning till Kane är väl fortfarande aktuell, men jag tillhör den skara som fortfarande tror på Janssen och att han kan vara den spelaren. Det ser lite tunt ut bland de centrala försvararna kanske, speciellt om vi tänker oss en trebackslinje, så där finns utrymme att värva någon. Men överlag är jag fullkomligt lugn över transfersituationen i klubben just nu.

Känslor angående WHL, Wembley och den nya Arenan? Följer du bygget och i så fall på vilket sätt.

I och med att jag frekvent besökt Söderstadion i mitt liv har jag redan varit med om ett arenabyte och mina känslor kring den flytten är, bortsett den nostalgiska aspekten, enbart positiva. Jag är övertygad om att detsamma gäller när Tottenham väl flyttar in på nya arenan.

Mina känslor kring året på Wembley ska dock inte klassificeras som positiva. Jag tror det blir ett tufft år för oss om man inte arbetar bort hjärnspökena som hemsöker nationalarenan. Vi har haft uppenbara problem på den arenan och Poch behöver se till att vända de negativa tankarna som spelarna definitivt bär på, något han med all säkerhet redan jobbar på.

Jag följer inte bygget nitiskt men tittar på bilderna som läggs ut från officiellt håll. Jag är främst nyfiken på med vad man bestämmer sig för att namnge arenan.

Berätta om din roll inom THSS.

Jag skriver artiklar och matchrapporter för tottenhamhotspur.se och ser det som en ära.

Varför tycker du att man ska vara medlem i THSS?

Förutom det uppenbara i att gå med i en gemenskap som ett medlemskap betyder så anordnar föreningen väldigt mycket annat roligt. Matchsamlingarna på svensk mark har blivit en vardag för många. Årsmötena med inbjudna Tottenhamprofiler och tillhörande match på tv har jag enbart goda, närmast klassiska, minnen från. Bara resorna över för att se matcherna är värda medlemskapet. Tills för ett par år sedan trodde jag att jag var den enda Spurssupportern i Sverige, men THSS är en stor intresseförening och att se matcher med likasinnade är alltid angenämt. Att bli en del av den gemenskapen kostar dessutom nära på ingenting. Man får oerhört mycket för otroligt lite helt enkelt.

Ett stort tack till Niclas för sitt jobb med hemsidan och för att du tog dig tid att svara på mina frågor!

COYS

/Sverker ”Svucka” Otterström

PS. Om Du vill vara med i Fans i Fokus går det bra att skicka ett mail till biljetter(at)tottenhamhotspur.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*