U20-VM: England världsmästare efter avgörande straffräddning

Vilken saga U20-VM i Sydkorea blev för Kyle Walker-Peters och Joshua Onomah. Båda Tottenham-spelarna spelade hela finalen mot Venezuela där England vann med 1-0.

Matchens höjdpunkter blev två till antalet dock – Först och främst, Englands straffräddning i andra halvlek räddade finalen. England hade ledningen från första halvlek och i andra började Venezuela kriga sig mot 1-1 men straffräddningen såg till att resultatet kunde stanna vid 1-0.

Den andra snackisen från finalen var Joshua Onomah som klev ut på plan och blev mittfältets gigant och många Spurs-anhängare världen över kunde inte sluta jämföra hans dominans på mittfält, så väl spelmässigt som fysiskt, påminde otroligt mycket om Spurs-kollegan Mousa Dembélé.

Inte nog med det var Onomah otroligt nära att göra turneringens mål när han bröt en Venezuela-kontring och drog till med ett långskott som gick i ribban. Ack, så snyggt och så otroligt nära.

VM-segern för England är en stor bedrift för den engelska fotbollen som regelbundet ifrågasätts i media och detta påvisar ändå att utvecklingen går åt rätt håll.

Med det sagt – Ett stort grattis till England och framför allt till Tottenham-pojkarna, Walker-Peters och Onomah.