Tomas Janssons säsongskrönika

Snopet.

Det är väl ordet som får sammanfatta säsongen 16/17. Vi gör vår bästa säsong på länge men står ändå utan titel vid säsongens slut. Chelsea vann ligan. Arsenal vann FA-cupen. United vann Ligacupen.

Känns orättvist att våra hjältar blev utan guldmedaljer. Nåväl, tvåa i ligan är inte fy skam och väntande Champions Leauge-spel. Sista säsongen på The Lane firades utan förlust och one of our own Harry Kane vann skytteligan. Jo men där finns en vinst för en av våra spelare i alla fall!

Hela nästa säsong väntar spel på Wembley i väntan på att vår nya stadion ska stå klar. Ett Wembley som förhoppningsvis kommer att kännas mer som vår hemmaborg nästa säsong än vad det gjort de gånger vi haft förmånen att spela där den gångna säsongen.

Själv har jag sett två CL-matcher (Leverkusen och CSKA) samt FA-cupsemifinalen (Chelsea) på plats där. Trots goda försök och fin inramning har vi ändå sett lite bortkomna ut på Wembley om man jämför med det spel vi visat upp på WHL.

På The Lane har jag den gångna säsongen sett två matcher, Sunderland och Middlesborough. Båda slutade 1-0. Visade sig senare att båda motståndarlagen degraderades.

Tyvärr har det inte varit helt lätt att få tag i biljetter till Spurs hemmamatcher denna säsong, dels på grund av den reducerade publikkapaciteten i och med den påbörjade ombyggnationen. Sista hemmamatchen mot United kostade exempelvis ca 8000 kr per biljett på andrahandsmarknaden! Hutlöst.

Fotbollstokig anglofil som man är har jag därför ibland fått nöja mig med andra Londonlags hemmamatcher. Under mina åtta Londonresor sedan jan 2016 har jag förutom Spurs sett Millwall, Brentford, Crystal Palace och Arsenal (stryp mig inte) på deras hemmaarenor.

Brentford har en mysig intim arena, Griffin Park, med en pub i varje hörn! På Millwalls The New Den kunde man däremot inte finna en pub på en mils avstånd! Finns säkert goda anledningar till detta faktum! Crystal Palace på Selhurst Park har en högljudd hemmapublik som säkerligen kan räknas som lagets 12:e spelare. Emirates däremot kännetecknades av brist på stämning och var rent ut sagt tråkig att besöka. Kanske var det för att man tvingades se Arsenal spela (?).

Ja det var lite av varje från den gångna säsongen. Räknar redan nu ned till nästa! Då ska vi ha minst en buckla att lyfta!

COYS forever!

/Tomas Jansson

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*